CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

200 nye skilte viser dig vej til de bedste cykelruter gennem bjerge og skove.

Dit hotel kan hente dig, hvis du får problemer på cyklen. Det er nogle af de tiltag, der er på vej i området Valdres i Norge for at gøre det mere tiltrækkende for cykel-entusiaster.

På sigt skal hele Valdres hænge sammen i et spindelvæv af mærkede cykelruter. Vi vil have, at Valdres bliver det første sted, folk tænker på, når de planlægger en ferie på to hjul, siger Merete Nordberg i Valdres Destinasjon, som er et lokalt turistkontor.

Der kommer bedre cykelstier og bedre cykelkort, og til næste forår er der udviklet digitale cykelkort og filer til at downloade til folk, der cykler med GPS. Allerede i denne uge kommer en ny og forbedret udgave af guiden "Valdres – Sykkelturer for hele familien" med beskrivelser af 22 cykelruter.

Oplev det nu
Nyhedsbrevet SYKKELTURISME fra den norske Syklistenes Landsforening skriver, at udviklingen er godt på vej, og allerede nu kan man opleve de nye skilte i området, hvor man kan cykle i 900 meters højde på jord- og grusveje i det smukke landskab med fri udsigt til fjeldene i Hemsedal og Hallingdal kilometer efter kilometer.

Området er altså værd at udforske til næste forår og sommer, men hvorfor ikke cykle afsted allerede i efteråret, hvor farverne er smukkest? Der er mulighed for at overnatte i fjeldstuer med frokost og tre retters aftenmenu.

Syklistenes Landsforening

CYKELPORTALEN