CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelturisme får et løft på danske øer Cykelturisme får et løft på danske øer
Rederiet Færgen indgår samarbejde med Dansk Cykelturisme i et forsøg på at gøre de danske øer mere tilgængelige for turister på to hjul. Cykelturisme får et løft på danske øer
fano02

Ifølge en undersøgelse fra VisitDenmark dyrker 40 procent af udenlandske kyst- og naturturister sport og motion under deres ferie i Danmark.  Samtidig står det klart fra tidligere undersøgelser, at danskerne opfatter deres eget land som den mest attraktive kyst- og naturdestination i Nordeuropa. Fysiske aktiviteter i den danske natur er altså populære blandt både danske og udenlandske turister, hvilket rederiet Færgen og Foreningen Dansk Cykelturisme nu har taget konsekvensen af med et nyt strategisk samarbejde.

”Der er hård konkurrence om cykelturister i hele Europa, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden udvikler vores cykelturismeprodukt og tilbyder et produkt i international topklasse, både hvad angår infrastruktur, service og tilgængelighed. Fremover er det særligt vigtigt at kunne tilbyde konkrete bookbare cykelprodukter til de bedste cykeldestinationer i Danmark, fordi vi ved, at turisterne efterspørger netop dette,” siger Jesper Pørksen, sekretariatsleder i Dansk Cykelturisme.

fano05

Han henviser til, at samarbejdet blandt andet kommer til at omfatte udvikling af særlige cykelpakker i Færgens bookingportal Dansk Ø-ferie. Her er det i forvejen muligt at booke både transport, ophold og oplevelser til ø-ferien, og nu får ferier på to hjul altså et markant større fokus. Cykelpakkerne kan blandt andet bestå af færgebilletter, overnatning, cykelleje og kort over alle relevante ruter. Det hele kan bookes hjemmefra, så selve ferien kan bruges på samvær og oplevelser frem for løbende planlægning.

”Cykelturismen er i kraftig vækst, og vi ser et stort potentiale på de danske øer, hvor alle forhold er til stede for en dejlig cykelferie. Her er nogle fabelagtige cykelruter i smuk natur, bagagetransport og fine overnatningsmuligheder samt ikke mindst god mad, som vi ved, at cykelturister også sætter pris på. Øerne melder udelukkende om stigende efterspørgsel fra cykelturister, og den udvikling vil vi rigtig gerne støtte op omkring,” siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef hos Færgen.

fano01

Det strategiske samarbejde mellem Færgen og Dansk Cykelturisme er en naturlig udløber af de prisnedsættelser på færgebilletter, som pr. 1. september blev sat i kraft uden for højsæsonen for en række danske øer. Blandt dem Bornholm, Samsø og Fanø, som alle besejles af Færgen. Prisnedsættelserne på op til 53 procent i forhold til normalprisen har således gjort øerne til oplagte mål for cykelferier og endagsture.

For Fanøs vedkommende gik prisnedsættelserne hånd i hånd med endnu et initiativ til gavn for cykelturismen. Således blev Færgen og Fanø Kommune enige om at gøre det gratis at medtage cykler på FanøFærgen mellem Esbjerg og Fanø. Et forhold der nu gælder hele året rundt, og som allerede har skærpet interessen omkring Fanø som cykeldestination markant.

fano04

Om Færgen
Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskelige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.

CYKELPORTALEN