CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

CykelNYT CykelNYT
Sidste nyt fra cykelverdens mangfoldighed af cykler og cykeldimser CykelNYT

Vi har plukket lidt i nyhedstrømmen fra den forgangne uge og bringer her lidt highlights

Bianchi nyeste aerodynamiske landevejscykel vinder fornemme priser
Blot et par måneder efter lanceringen af ​​Bianchis revolutionerende hypercykel vandt Oltre RC top internationale designpriser, hvilket bekræfter en vision og tilgang til innovation, der krydser branchegrænser. Med sin innovative Air Deflector-teknologi vandt Bianchis Oltre RC 2023 iF Design Award og 2023 Red Dot Design Award. Begge priser er beslægtet med de internationale design Oscars, som anerkendte det intense arbejde, som Bianchi Reparto Corse har udført for at fokusere på at opnå et enestående design, der integrerer æstetik og funktionalitet på højeste niveau.

Link

Bambusskærme
Sunnywheel er er taiwanesisk firma som i årevis har lavet en række framragende skærme primært i aluminium og stål. Deres nteste produkt er et sæt skærm i Bambus for dem som gerne vil være med på den bæredygtige bølge eller bar mangler et lidt anderledes udtryk til deres køre tohjuler. Skræmene får i alle de gængse størrelser og bredder

Link

Pinarello lancerer ny Dogma XC  mountainbike for første gang i mange år
Den nye Pinarello Dogma XC bruger deres signatur asymmetriske design til at skabe en single-pivot cykel, der er afhængig af flex-stag for at levere effektiv pedalydelse, med en sammenlåsende hovedpivotspindel (lignende som Campy-håndsving), der forbinder de distinkte venstre og højre bagerste trekanthalvdele så de bevæger sig synkront uden at have brug for en kædestagsbro. Det design er lettere, åbner op for større dækafstand (29×2,35) og tillader kortere kædestag. Det øvre støddæmper kan justeres til at køre forskellige stødslag og længder, så du kan skifte mellem 90-100 mm baglæns (med 100-120 mm gafler).

Hovedvinklen er 67,5-68º afhængig af stelstørrelse, sædevinklen er ~75,3º, og kædestagslængden er meget kort 427,5 mm. Et cockpit i ét stykke skjuler alle linjer indeni og har en 60º stop for at forhindre overrotation.  Pidcock & Ferrand-Prévot vil køre den ved Nove Mesto WC XCO i denne weekend, begge på prototype SR Suntour elektronisk styret affjedring, men den kommer først til salg i marts 2024.

Link

Dahon Deltec
På den netop afsluttede China Cycle Show viste Dahon en simpel men effektiv løsning til at forbedre både stivhed og køregenskaber på foldecykler. Princippet går i sin enkelhed ud på at montere en wire mellem krankboks og kronrør og herved gøre en  enkelrørs ramme til en slags virtuel trekantsramme. Princippet blev brugt af Canadiske SlingShot år tilbage på deres mountainbikerammer. Sysmet vil være standard monteret på kommende generations Dahon foldecykler, men fås også som et efter monteringskit,der også vil passe på andre fabrikater foldecykler.

Link

QUOC og Restrap går sammen om en ny letvægts sandal til rejsecyklisten
Som Bikepacker og touringscyklist kan det ofte være rart at kunne skifte til noget lettere og mere behagelig fodtøj efter en lang dag i cykelsko. QUOC X Restrap Sandal er designet som den ultimative post-ride slip-on, der kombinerer afslappet komfort med minimalistisk elegance, med en flair af funktionalitet. Sandalen har en anatomisk designet fodseng med fremragende dæmpning og svangform. Dens gribende skridsikre slidbane gør den perfekt egnet til de afslappede timer efter en lang dag i sadlen, uanset om det er en campingplads i skov, en nat i hængekøjen ved stranden eller udforske byen.

Link

CeramicSpeed lancerer kædevoks til indendørs brug
Holstebro virksomheden har tilføjet en ny UFO Drip Wet Conditions vokskædebelægning, der holder længere på regnfulde, mudrede ture, som bytter lidt renlighed for mere holdbar beskyttelse sammenlignet med deres (meget fremragende) originale formel, som nu hedder All Conditions. Den nye Indoor & Track-version ændrer yderligere voks-til-smøremiddel-forholdet for at reducere udskillelsen, så den ikke taber så mange voksagtige flager på dit gulv under trænerture eller på velodrome-planker. UFO Drivetrain Cleaner opløser gammel voks, når det er tid til at påføre igen.

Link

 

Selle Italia Smarttape
Smart Tape kombinerer stang-endestikket med tapen, og bruger det samme gummiagtige materiale til at dække og omslutte dit styr. Bagsiden har mini “sugekopper” til at holde tæt uden klæbemiddel. De siger, at dette giver dig mulighed for at pakke din bar 20% hurtigere og pakke dem igen uden at ødelægge tapen. MSRP er $20, kun sort, og det vil tilsyneladende være tilgængeligt, når de har lyst.

Link

Custom hjulsæt fra BikeBeat
Bikebeat er en stor tysk hjul og tilbehørsproducent der nu som noget nyt tilbyder personlige hjul. Kunderne kan vælge mellem en række muligheder for at designe deres egne hjul. Du kan frit vælge design, farve, størrelse og selvfølgelig komponenterne for at skabe dine individuelle hjul. Personalisering med dit eget logo, billede, initialer eller tekst er også muligt. “Der er ingen grænser for ideerne,” siger salgschef Philipp Kielwein. Designmulighederne er ikke kun interessante for slutkunder, men også for virksomheder, der ønsker at bruge hjul som annonceplads.

Link

 

 

 

 

 

 

CYKELPORTALEN