CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nordens største cykelmesse vokser støt og roligt, og runder nu de 78 udstillere.

Nordens største cykelmesse vokser støt og roligt,  og runder nu de 78 udstillere.
Det i sig selv er en positiv tendens, som forhåbentlig  vil få de to største grossister til snart at kunne se fornuften i at ændre deres protektonistiske holdning og tilslutte sig, så vi kan få en samlet dansk cykelbranche repræsenteret et sted.  Det vil gavne alle parter.  Så mangler vi bare en publikumsdag, så er successen hjemme.

Blandt mange af de forhandlere jeg talte med, er holdingen at de er godt trætte af at skulle bruge tid på at skulle besøge både Vejle, Odense, Randers og Roskilde.

Jeg besøgte udstillingen  en fredag hvor der endnu var stille inden det store forhandler rykind i weekenden.

Rapporten er koncenteret om de væsentligste nyheder. De øvrige kan findes under Eurobike rapporten.

Storck Bicycles
er nu repræsenteret i Danmark gennem Lucky Machine.  Storck cykler står som noget af det ypperste indenfor racercykler, mountainbikes og komponenter og har gennem en årerække været det tyske cykelmærke som stort set alle andre bliver sammenlignet med.
Vi tester i øjeblikket et par Storck cykler og du kan læse vores interview med den kasmatiske Markus Storck her.

LightWeight
eksklusive hjulsæt kommer nu i en version til almindelig slange og dæk.
Pris 24.995,- for et sæt

Hudz
bremse covers, er en smart løsning til at sætte sit individuelle præg på racercyklen, f,eks denne grønne Bianchi farve.  De fås i adskillige farver til både, Campagnolo, SRAM og Shimano greb.

Squirt
er en ny voks basseret olie lige velegnet til MTB og Race og både i tørt og vådt føre.
Vi tester den i øjeblikket.

GripGrab
udvider sortimenter med to nye produkter som hovedsaglig er henvendt til dagligdagscyklisten.  DryFoot er et skoovetrræk som passer til almindelige sko.

Hurricane er en let vindtæt og vandafvisende lang fingret handske, tænkt til efterår og vinter.

Spanninga
er et nyt lysmærke i Danmark. Firmaet er fransk og har store markedsandele på hjemmemarkedet. Det er Olympic A/S som også distribuerer Dahon foldecyklerne som er distrubutør.  Lygteprogrammet er meget stort og bredt, lige fra de små diodelygter til halogen lygter til batteri og dynamo.
DX 100 er topmodellen i batterilys.  Den leveres i en kuffert komplet med oplader og alt monteringstilbehør, så den kan monteres stort set alle steder,t lige fra styr til frempind og hjelme. Kun fantasien sætter grænsen.  Den har en imponerende lysstyrke på 50 lux og 14 timers brændetid samt en meget lav vægt.

Dahon
er ved at få rigtig godt fat i det danske cykelpublikum. Hvor det før kun var forbeholdt cykelnørder, er det nu blevet moderne og hip at cykle på en foldecykel. Specielt det helt unge publikum har taget godt imod den meget alsidige cykeltype som fås i et hav af varianter.

Vi har nu de første Dahon Pro Shops som er forhandlere som fører alle 9 modeller i det danske program, bl. a denne 24″ damecykel som naturligvi kan foldes, fortæller Torben Quist Lauritsen.

En foldecykel behøver bestemt ikke være kedelig, tag f.eks denne 9 kg lette sag med topkomponeter fra Schwalbe og SRAM.

Scoopi
Den ligner en almindelig scooter, men den er elektrisk.  Vi lever i en tid hvor vi skal tænke og handle alternativt med tanke på miljøet.  The E-Bike Company introducerer nu en ny elektrisk scooter og 45 knallert som ligner den “rigtige” vare.

Minibil
Skal du have tag over hovedet var det måske noget med denne minibil fra Pro-Movec. Den kører 15 km/t og har en rækkevidde på 60 km.

Casati
MGR sports viste denne flotte Casati  Arte i titanium, et helt kunstværk. Casati er et af de få tilbageværende italienske cykelfirmaer som stadig håndbygger alle deres rammer på mål.  De startede helt tilbage i 1920.

zerorh+
italiensk cykeltøjs og brillefirma er nu repræsenteret i Danmark og Norge igennem High End Sport. Det er tøj i den helt eksklusive klasse bl. a deres nye patenterede bukse Powerlogic som ikke har seler i traditionel forstand.  Vi vender tilbage med en test senere.

Hvilke andre cykel og sportsbriller kan lige dette her ?.  Slut med at være bange for at tabe sine briller  med disse Zero rh+ Stylus See Safe briller med livstidsgaranti.

Koga Miyata
viste en smart og brugbar detajle på deres nye top landevejscykel FullPro2Light. Denne kulfiberracer vejer 5.99 kg. Kulfiberrammen er forstærket med kevlar på undersiden af skrårøret og på kædestaget, for at beskytte den mod stenslag som i værste fald kan ødelægge en kulfiberramme.  En komplet cykel koster ca. 50 kilo kronerr.  Kommer senene som løs ramme

Koga viste også deres Award vindende Eurobike cykel Adaptor med bæltetræk.

Tesla Re er deres bud på en Elcykel som ikke ligner en elcykel. Batteriet sidder i saddeltasken.

Brompton
udvikler løbende deres helt unikke foldecykel. De har nu udviklet et nyt 3 gears nav i samarbejde med Sturmey Archer som i kombination med deres eget 2 krans system giver 6 gear med et væsenttlig forøget gear område fra det nuværende 215 % til 302 %.
Samtidig er vægten reduceret med næsten 40 % i forhold til det gamle nav.
Andre nyheder er en ny saddel, et lettere forhjul og en matchende alumniumspedal til højre side som ligner foldepedalen i venstre.

Ribe Cykel Trailer
viste denne 100 % dansk producerede og prisbillige cykeltrailer, som kan laste 90 kg
eller 154 liter.
l

Fokus
jeg bed mærke i denne full suspension MTB Fokus FIRST som er et godt bud på en mountainbike beregnet til de populære langdistance mtb løb.

Tiga
er igen med på vejle messen med bl.a Look

Abus
er andet end låse, nu også moderigtige cykeltasker

Truvativ
store nyhed på Eurobike var HammerSchmidt kranksættet. Den blev naturligvis osgå præsenteret på Vejle messen. Vi glæder os til at teste den i terræn.

SRAM
udvider deres distribution i Danmark med EnergySport som fremover skal være grossist af SRAM’s landevejsgrupper.

Extreme
er Konggaard eget cykelmærke. De lancerer nu en ny superlet kulfiberramme i Monoque kulfiber og med integeret saddelpind.

CYKELPORTALEN