CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skandinaviens største Cykel- og Knallertmesse fejrer i år 20 års jubilæum.

Skandinaviens største Cykel- og Knallertmesse fejrer i år 20 års jubilæum.
Fra en spæd start i 1998 med fem leverandører på blot 400 m2 har messen idag udviklet sig til at omfatte  70 leverandører på  6000 m2.

Set fra et forbruger synspunkt er Vejle messen ikke særlig interessandt, da det er en lukket fagmesse. Denne disposition kan syntes uforståelig og specielt da det er grossisterne selv som ikke er interesseret.  I sidste ende lever de jo af forbrugerne.
Man har et år forsøgt med søndagsåbent for publikum, men den blev hurtig taget af igen pga af manglende besøgende.
At det kan lade sig gøre at stable en velbesøgt publikumudstilling på benene viste cykelbladet Cykelmotion Danmark år tilbage hvor de fyldte Odense Congrescenter 3 år i træk.

Et andet knap så flaterende træk ved den danske cykelbranche, er at de store grossister  holder sig væk og arrangerer deres egne forhandler udstillinger.  Som en af de største grossister siger  “Vi gider ikke være babysitter for de små”   En sådan arogant holding finder man ikke blandt de store europæiske producenter som udstiller på f.eks Eurobike.  Som forhandler ville det da også være en fordel kun at skulle besøge en udstilling.

Nå never mind, Cykelportalens udsendte var naturligvis på pletten og her er de væsentligste nyheder.

Catlike viste denne elegante hjelm som afviger en del fra de øvrige hjelme med et spændende design.

Spinergy er igen tilbage på det danske marked.  De laver nogle meget spændende hjul med den specielle  karakteristiske, patenterede PBO teknologi. Hver eger indeholder mere end 30.000 fibre af poly-phenylene benzobisoxazole (PBO) fibre. Egerne er 3 gange stærkere end rustfrit stål, men vejer kun det halve. Du kan læse hvad vi mener om deres MTB hjul  her.

Velorbis kan som de første levere cykler i Danmark med det trinløse gearnav Nuvinci. Gearnavet svarer til et 10 gears nav, men helt trinløst. Læs mere her.

Danske Rivette har nu også føjet en crosscykel til i deres program. Rammen er i alumnium og der er kælet for detajlerne med bl.a interne kabelføringer.

Scott Trail er en elegant og meget luftig cykelsko, som er perfekt til cykeltouring og pendling, hvor man godt vil have en sko som ikke ligner en cykelsko.. Klampen er tilstrækkelig forsænket så den ikke generer når man går.

Reynolds er kendt for deres meget fine rør i stål og kulfiberforgafler. Men de laver skam også nogle fine racerhjul i den helt dyre ende. Dette kullfiber hjulsæt vejer 1365 g.

Giant have en meget stor stand hvor de viste deres omfattende program lige fra mountainbikes til elcykler.

CapSee er en ny udviklet dansk hjelm med indbygget bakspejl.
Princippet er al et periskop. En fin hjem specielt til børn og pendlere.

Nu skal der farver på mtb dækkene

Brompton har forbedret deres taske som nu er endnu mere rummelig og vandtæt. Den fås endvidere i flere farver.

Koga Miyata Vector er en dagligdagcykel med en elegant løsning til montering af en cykeltaske.

Storm Denmark viste nogle af taiwanesiske microShift produkter. Vi tester nogle af deres produkter i øjeblikket.

Viva viste denne elegante city mtb med kadan træk og tromlebremser. En perfekt cykel til byen.

Amerikanske Parlee laver nok nogle af de mest gennemførte kulfiberrammer man kan købe.  De er en af få producenter, som laver rigtige “custom made” rammer i kulfiber. Prisen er skyhøj.

Outwet er en ny svendundertøj serie som bygger på en microfiber kaldet Dryarn som ikke absorberer fugt og sved. Desuden er den antibakteriel så det ikke så let kommer til at lugte.

En længe ventet nyhed til Brompton foldecyklen, er denne clip som giver en mulighed for at låse rammen.

Denne Cannondale MTB vejer 8,4 kg… og det er vel og mærke med standardkomponenter.

For øvrige nyheder henviser til vores udførlige Eurobike rapport.

CYKELPORTALEN