CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Zuerst nehmen wir Berlin dann Kopenhagen… sådan lyder dagens program for de friske og velforberedte motionscyklister med trang til udfordringer lidt ud over det...

Zuerst nehmen wir Berlin dann Kopenhagen…
sådan lyder dagens program for de friske og velforberedte motionscyklister med trang til udfordringer lidt ud over det sædvanlige.  Frister 430 km og 23 timer i cykelsadlen, til en af sommerens største cykelevents med mål på dansk  jord, så skynd dig at læse videre.  Løbet er en del af Kræftens Bekæmpelses Trædtil kampagne hvor alt overskud går ubeskåret til kræftens bekæmpelse.

Der er tale om et dansk-tysk samarbejde hvor de to grønne metropoler Berlin og København danner rammerne for det 430 km lange cykelmotionsløb  Berlin – København 2012  med start  i  Berlin og mål i København.
Starten går lørdag morgen den 18 august kl 00,01 hvor feltet bliver sendt afsted fra Mercedes Welt  i  centrum af  Berlin.  De første 30 km ud igennem det historiske Berlin med Brandeburger Tour og Berlin Alexanderplatz foregår med eskorte. Vel ude af storbyen gives løbet frit.  Cykelløbet er delt i to etaper  Berlin – Rostock og  Gedser – København,  og går af naturskønne ruter.


Berlin – Rostock 
Efter turen ud igennem Berlin med følgebil, gives løbet frit og turen går nu op igennem nordtyskland gennem Rheinsberg langs Müritz søen og videre over det Mecklenburgiske Schweiz op mod Rostock.  Ruten følger mindre asfalterede veje.  Der er flere depoter undervejs i Rheinsberg/Linow efter 64 km, i Waren efter 115 km,  Teterow efter  160 km,  Laage efter 194 km og i Rostock efter 265 km.  Her stoppes tidstagningen som startes igen fra Gedser.  Scandlines har indlagt to færgeslots man gerne skulle nå kl 11.00 og kl. 13.00. På færgen har rytteren rigelig tid til at indtage en stor buffet som er inkluderet i prisen, og de trætte ben kan få en omgang tiltrængt massage og måske der også bliver tid til en lille morfar…


Gedser – København
I Gedser startes tidstagningen igen og turen går de sidste 165 km ind mod København og opløbsstrækningen ved Carlsberg Elefanterne. Undervejs er der et depot  på sydsjælland efter 350 km.  På alle depoter både i Tyskland og Danmark er der  energibarer, drikkevarer og frugt. Efter ankomsten til Carlsberg ved målstregen udleveres diplomer til ryttere, og der vil være mulighed for bad og omklædning, hvorefter du i godt selskab med de andre ryttere, og det flotte anlagte arrangement kan få en rigtig god afslutning på et forhåbentlig veloverstået løb.  Alle ryttere skal være i mål senest kl 23.00 lørdag aften.

Mental forberedelse
Bo Hamburger der selv stiller til start den 18 august udtaler:  “For mig er dette løb en lige så stor udfordring som for de mange motionsryttere. I min profesionelle karriere som cykelrytter er det længste jeg nogensinde har kørt været omkring 300 km så JO, det er en stor udfordring. Men den største fjende er den mentale del.  Naturligvis skal der nogle trænings kilometer i benene, men det mentale aspekt og viljen til at gennemføre er mindst lige så vigtig.  På et så langt cykelløb vil alle opleve kriser undervejs.  Kriser der for de flestes vedkommende kan overvindes, hvis man er forberedt og kender sig selv godt.  Mange overvældes af en enorm træthed hen på morgenen fordi deres normale døgnrytme er slået i stykker. Det er vigtigt at økonomisere med sine kræfter og lytte til kroppens signaler, lad f.eks værd med at springe et depot over, bare fordi det lige nu går derudaf, det kan på et senere tidpunkt give bagslag. Kører man i en gruppe kan man have stor gavn af at hjælpe hinanden og skiftes til at ligge på hjul, for de fleste gælder det om at gennemføre og ikke at vinde og samtidig have det sjovt”      

Deltagerantallet er begrænset til maksimum 800, men der er stadig ledige pladser for dem som har mod på at bruge sommeren på træning til en cykeloplevelse ud over det sædvanlige.   Afhængig af hvordan man vil tranportere sig til Berlin, er det muligt at købe forskellige tillægspakker.

Tilmelding på

CYKELPORTALEN