CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelinstallation i historiske rammer Cykelinstallation i historiske rammer
760 cykler af samme fabrikat sat sammen og stablet op. Er det kunst eller smart markedsføring ? Kunstreren får opmærksomhed og sikkert også... Cykelinstallation i historiske rammer

Ai01

Den kinesiske kunster Ai Weiwei prøver nu at gøre kunsten efter i Toscana med endnu  stabel cykler som han gjorde i Shanghai og Taipei i 2011 med hans kunstværk “Forever Bicycles” bestående af 1200 cykler.  Ved nærmere research viser det sig at der faktisk findes en stor kinesisk producent af cykler Forever Bicycle der er leverandør af de mange cykler. Deres navn fremgår da også tydeligt på samtlige rammer.

Nu er turen så kommet til Italien hvor Ai Weiwei har moret sig med at skrue 760 ens cykler sammen til et stort sammenhængende “kunstværk” eller vel mere korrekt en “installation” af cykler kaldet “Stacked”.  Om selvsamme kunstner har en fortid på samlebåndet på fabrikken i Shanghai melder historien ikke noget om , men mon ikke han skulle have en lys fremtid som samlebåndsarbejder, hvis kunstnerkarrieren skulle svigte.

Vil du selv opleve værket på nært hold foregår det frem til den 16 februar på Galleria Continua beliggende i den charmerende middelalderby San Gimignano i det centrale Toscana, kendt for sin uindtagelige bymur og mange tårne En by og et område som i sig selv er mere end et besøg værd også på cykel.

Link

  • Stacked by Ai Weiwei

 

CYKELPORTALEN