CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Sportsdokumentar om Danmarks måske kommende storhold

Team Designa Køkken sluttede 2007 som nummer 31 på den Internationale Cykelunions rangliste. Målet er at forbedre den placering og blive et fuldtidsprofessionelt hold. Det vil også åbne op for deltagelse i verdens største cykelløb Tour de France. I 2008 følger TV/MIDT-VEST i baghjulet på cykelholdet og deres kamp for international succes.

På vej mod noget større
Designa Køkken har med udgangspunkt i Kjellerup fået skabt et hold, der kan tillade sig at drømme om at blive blandt de bedste i verden. Flere af de største danske profiler kører allerede på holdet. Blandt andet den danske mester Alex Rasmussen, U23 verdensmesteren i mountainbike Jakob Fuglsang og de tidligere Team CSC ryttere Allan Johansen og René Jørgensen.

Tæt på
Sportsdokumentaren har som mål at komme tæt på. Rigtig tæt på. Helt derned hvor olien møder kæden og massagecremen rammer lårmusklen. Formålet er at få fortalt den del af et cykelholds liv, som vi ikke ser i fjernsynet. Og hvis man tror det er kedeligt, så kan man godt tro om. Det er store følelser der er i spil, når Team Designa Køkken oplever succes og fiasko.

Nyt stort sportsprojekt
Cykelholdet er produceret af videojournalist Hans-Christian Lauritzen og redigeringstekniker Mikael Andersen. Et makkerpar der tidligere har stået bag sportsdokumentaren Kampen For Overlevelse om håndboldklubben HF Mors. Serien har foreløbig krævet optagelser i både Belgien, Frankrig og Danmark. Det er blevet til næsten 20 timers råbånd.

Serien bliver sendt fra 25. maj i sporten om søndagen på TV/MIDT-VEST kl. 19.30, og efterfølgende fem søndage.

Tilrettelægger og fotograf: Hans-Christian Lauritzen
Redigering: Mikael Andersen

Cykelholdet
– Bag om serien

Der skulle kun et enkelt løb til, før videojournalist Hans-Christian Lauritzen var solgt. Cykelløbet En Forårsdag på Heden i 2007 havde så meget drama og intensitet, at det ikke var nok med et enkelt sportsindslag.

”Hele dagen sad jeg ved siden af Designas sportsdirektør Christian Andersen i servicebilen, og det liv, der er nede bag feltet, er intet mindre end dybt fascinerende. Det er et helt cykelløb og til tider meget større drama, end det man normalt ser i fjernsynet,” siger Hans-Christian Lauritzen.

I efteråret 2007 gik Hans-Christian Lauritzen så i gang med at planlægge en serie, hvor han ville følge Team Designa en hel sæson. Meningen var at komme helt tæt på og fortælle, hvad rytterne spiser, og hvor mange timer mekanikeren arbejder. Simpelthen, hvad det kræver, at få et cykelhold med store drømme til at fungere.

”Jeg synes man får et unikt indblik i, hvordan det er at være med i toppen af cykelsporten. Ingen i den branche lever som os andre normale mennesker. Kost, arbejdstider og engagement. Det hele er specielt på et cykelhold, og det, håber jeg, kommer ud til seerne,” forklarer Hans-Christian Lauritzen.

Cykelholdet er redigeret af TV/MIDT-VEST tekniker Mikael Andersen, der tidligere har redigeret sportsdokumentaren Kampen for Overlevelse om håndboldklubben HF Mors, der blev sendt i 2006.

TVMidtvest

CYKELPORTALEN