CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jakobsvejen, eller Camino de Santiago  har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, og pilgrimme har vandret til Santiago de Compostela i...

Jakobsvejen, eller Camino de Santiago  har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter, og pilgrimme har vandret til Santiago de Compostela i de sidste 1000 år. Inden for katolicismen regnes Caminoen i dag som en af de tre vigtigste pilgrimsruter (sammen med ruten til Rom (Via Francigena) og Gravkirken i Jerusalem.
I middelalderen var rejsen til Sankt Jakobs grav meget populær, og mange mennesker begav sig ud på denne rejse, som måske var den eneste i deres liv.

Rejsebureauet SPAIN IS MORE arangerer en 8 dages cykeltur på den sidste del strækningen fra León til Santiago som regnes for den smukkeste del på hele ruten. Ruten er yderst varieret, ikke blot hvad landskabet angår men også kulturelt, historisk og gastronomisk, hvilket gør netop denne strækning til den mest interessante på ruten.
Den varierede natur byder på alt fra flade sletter til bjerge. I kommer gennem hyggelige landsbyer og ikke mindst følges den imponerende kulturhistorie omkring pilgrimsruten, Camino de Santiago.
På cykel har du muligheden for at komme en smule væk fra pilgrimsruten og overnatte på dejlige charmerende hoteller. Her findes selvsagt utallige muligheder for smukke afstikkere og omveje så udfoldelserne kan tilpasses den enkelte.

Du ankommer til León med 250 km./timen i nye hurtigtog fra Madrid. Efter en eftermiddag og aften i León afhentes din cykel, hvorefter turen mod Santiago de Compostela begynder. Cyklerne afleveres 5 dage senere i Santiago de Compostela.

Den mere end 1.000 år gamle og knap 800 km. lange pilgrimsrute, Camino de Santiago gennem Nordspanien, er en af de mest legendariske og vigtigste pilgrimsruter i verden. For mange er magien i at holde om apostlen Sankt Jacobs statue i hans egen katedral i Santiago de Compostela symbolet på renselse, befrielse og en ny start i livet. For andre er turen et sportsligt mål og Santiago de Compostela er symbolet på veludført gerning. Men uanset hvad hensigten oprindeligt måtte være, ender den for de fleste alligevel med at give en eller anden spirituel mening, som kun folk som har gennemført anstrengelserne kan snakke med om.

Det praktiske
På turen er der sørget for alt det praktiske. Dine overnatninger er booket på hoteller og pensionater, transporten til og fra Danmark og mange andre praktiske forhold er der taget hånd om – og på denne cykeltur lejer du en lækker cykel og du kan endvidere tilvælge en lang række udstyr. Når du ankommer til León mødes du med en repræsentant fra Spain is More, hvor du får udleveret Pilgrimspas, kort og ikke mindst cykler. Inden afrejse fra Danmark modtager du en personlig håndbog med forslag til forskellige restauranter og særlige oplevelser i forbindelse med turen samt diverse praktiske informationer.

I turen er inkluderet

 • 8 overnatning i dobbeltværelse på nøje udvalgte, hyggeligt hoteller
 • 8 x morgenmad
 • Flyrejse til Madrid fra Billund eller København
 • Flyrejse retur fra Santiago de Compostela til Billund eller København
 • Hurtigtog eller bus fra Madrid til León
 • Leje af cykel inkl. forsikring
 • Udførlig guidebog på dansk med div. anbefalinger, rejserute, vejledninger til hoteller mv.
 • Div. afgifter, skatter
 • Enkeltværelsetillæg: 1.500 kr.
 • Tillæg juli og august ca. kr. 1.200
 • Ej inkluderet i prisen: Bagageservice på pilgrimsruten skal tilkøbes. Hvis du tilkøber bagageservice bliver din bagage fragtet fra hotel til hotel. Pris ca. 750 kr. afhængigt af årstid
 • Transport fra lufthavnen i Madrid til togstationen. Her koster metro ca. 2€. Taxi ca. 25€. Transport fra Santiago de Compostela til lufthavnen
 • Forlængelse af ophold i Madrid, León eller Santiago de Compostela kan tilkøbes. Rejser i 3 eller flere sammen kan der være rabatter at hente på 3- og 4-sengsværelser hvis dette ønskes

Link

CYKELPORTALEN