CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelferie på Korsika Cykelferie på Korsika
100 års udgaven af Tour de France starter for første gang på Korsika. Tag med til skønhedens ø og oplev den som almindelig... Cykelferie på Korsika

Korsika02

Grækerne var de første og gav øen tilnavnet Skønhedens ø. Korsika er uden tvivl den smukkeste ø i Middelhavsområdet.  Når bjergene møder havet, er det med en pludselig overgang.  De forrevne klipper mod det krystalklare hav. Kysterne veksler  mellem klipper og bugter, vige med læ og de smukkeste hvide strande med turkisgrønt vand.  Bjergene er overalt nærværende og høje.  De voldsomme kontraster gør øen til lidt af en perle for turcyklister på jagt efter små kringlede veje som ligger øde hen.  Napoleon har sagt ” Alt på Korsika var bedre og skønnere end noget andet sted”.

Korsika har gennem tiderne fået et noget blakket ry som et rygende bombekrater. Dette er naturligvis vildt overdrevet, selvom der tidligere var en del ballede, men så vidt vides aldrig mod turister. Separatisterne førte i mange år krig mod det franske styre.  De senere år har parterne dog kunnet holde sig i ro.

Hvad Mallorca i årevis har været for motionister på racercykel, der lige skal have pudset forårs formen af,  har Korsika været et mekka for turcyklister som triller øen tynd og nyder landskabet og de utrafikkerede småveje.  Ruby rejser har gennem mange år været en af udbyderne af færdigpakkede cykelture til øen.

Læs hele beretningen om 14 dage i maj på den smukke ø som turcyklist med overnatning på campingpladser og billige pensioner.

CYKELPORTALEN