CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cyclistic er Cyklistforbundets eget planlægningsværktøj til en cykeltur i Danmark. Cyclistic finder ruter som først og fremmest er “cykelvenlige”, og derfor går ad stier væk...

Cyclistic er Cyklistforbundets eget planlægningsværktøj til en cykeltur i Danmark. Cyclistic finder ruter som først og fremmest er “cykelvenlige”, og derfor går ad stier væk fra veje.  Kan det ikke lade sig gøre at lave en rute udelukkende på stier, vil den dernæst finde stier langs veje med lav hastighed og villaveje for til sidst at ende ved at følge større veje, hvis det er nødvendigt.

Det betyder af de forslåede ruter ofte følger eksisterende cykelruter, men også at ruten følger alternative stimuligheder, som er blevet tilføjet af brugere i OpenStreetMap.  OpenStreetMap er et brugerskabt kort, og det mest hensigtsmæssige kort for cyklister, da ændringer i virkligheden, nye stier og andre ændringer, hurtigt kan blive tilgængeligt i kortet.

Det betyder i midlertid også, at Cyclistic ikke nødvendigvis viser den korteste eller mest direkte rute mellem to punkter. Vil man køre den mest direkte vej, kan du eksperimentere med at trække i ruten til den følger det forløb, du mener er bedre, kortere etc. Ruten vil være lovlig at cykle på (i følge de data, som kortet har) men den vil sandsynligvis være mindre cykelvenlig.

Ud over selve ruten er det også muligt at få vist interessepunkter og  seværdigheder fra Visit Danmarks store GuideDanmark-database.

I brug
Man starter med at indtaste start og slut destination. Tryk på planlæg rute og Cyclistic laver ruten.  Vil du lave ændringer flytter ruten med musen og ruten bliver ændret. Cyclistic største fordel er at de planlagte ruter ofte bliver på eksisterende cykelruter ,mens selve planlægningsværktøjet mangler point til point navigation hvor man planlægger ruten ved at trække linier direkte på kortet som man f.eks kender fra Bikemap.net . Du kan dele ruter via facebook, twitter, link og email og ruten kan gemmes som GPX filen som kan eksporteres til din GPS navigator.    Alle de nationale og regionale cykelruter ligger i programmet.

Kortgrundlaget er det åbne kort OpenStreetMap, som alle kan bidrage til. Derfor er der flere stier og smutveje end i både Google, Krak og De Gule Sider. Det betyder også at fejl i kortet kan rettes hurtigt og være til gængelige for andre brugere på omtrent 15 minutter
Når engang belægningsbeskrivelsen er fyldestgørende, vil der blive tilføjet muligheden for at fravælge særlige underlag, men ind til videre må man leve med at tage det, der kommer.

Link

CYKELPORTALEN