CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anderledes cykelpumpe

Kan det overhovedet lade sig gøre at komme op med noget nyt indenfor cykelpumper.

Julian Peck har forsøgt og er fremkommet med Cyclaire. En fiks lille pumpe som angriber pumpeproblematikken på en ny smart måde.  Den traditionelle luftcylinder er erstattet af et lille dobbelt kammer som bevæges frem og tilbage ved hjælp af en rem.
Pumpen er rimelig kompakt ca 10 x 5 x 5 cm og vejer 310 g.  Der er endda blevet plads til et lille manometer.

Afprøvning
Finish og forarbejdning efterlader et godt solidt indtryk. Den lille slange med dobbelthoved til både Presta og autoventil sættes på ventilen. Herefter placerer  man foden på pumpen og trækker det lille håndtag opad.  Let og enkelt  og meget skånsomt for ryggen.  I forhold til en ordinær pumpe skal der trækkes temmelig mange gange i remmen før der kommer luft nok i dækket. En fin ting er når man nærmer sig høje dæktryk over 100 psi. Her viser pumpen sin styrke. Belastningen er fuldstændig den samme i modsætning til f.eks de meget udbredte minipumper som tit bliver meget svære at pumpe ved højt tryk. Det lille manometer med tre skalaer for børnecykler, racer og mtb er nyttigt og tydeligt at aflæse selv når man står op.

Der følger en lille taske med, til opbevaring af pumpen. Den kan monteres på stellet eller bag på sadlen. Desuden er der et lille ekstra rum til en slange, dækjen og lappegrej.

Konklusion
Cyclaire er en fin cykelpumpe, hvis største force er det høje dæktryk man kan pumpe op til og det uden at bruge nogen kræfter. Man må dog indstille sig på lidt tålmodighed, da der virkelig skal trækkes i håndtaget mange gange. Dens størrelse og ikke mindst vægt gør den mindre velegnet til at have med på tur syntes jeg, men den kan fint erstatte den stationære fodpumpe derhjemme.
Der findes ingen dansk forhandling men den kan købes direkte hos producenten. Prisen er 21 £.  www.cyclaire.com

Pumpeprincip og funktion.

CYKELPORTALEN