CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Verdensmester og motionsryttere cykler i hjertet af København, når startskuddet går til CSC Copenhagen Cycling søndag den 20. september, vil årets største by-cykelløb have...

Vi har allerede nu mange deltagere til motionscykelløbene, og det er muligt at tilmelde sig helt frem til start. CSC Copenhagen Cycling vil i år kunne præsentere nogle af landets allerbedste professionelle cykelhold og ryttere, og så er vi så heldige at have en verdensmester med ved Sebastian Lander. Elitecykelløbet bliver fantastisk spændende for publikum med 50 omgange rundt om Christiansborg, siger hovedansvarlig Jørgen Guldborg, Rigspolitiets Idrætsforening.

Verdensmester til start
Der bliver rig lejlighed til at opleve dansk cykelsports mange talenter, når en stor del af dem stiller til start i elitecykelløbet i CSC Copenhagen Cycling. Alle danske medaljetagere fra det netop overståede junior-VM er med i København: Sebastian Lander, verdensmester i pointløb, sølvvinderen i scratch, Matias Greve, bronzevinderen i enkelstart, Lasse Norman Hansen samt Christian Kreutzfeldt, der fik bronze i parkørsel (sammen med Lander). Herudover er Jonas Aaen Jørgensen, Martin Pedersen og Thomas Riber-Sellebjerg, alle fra Team Capinordic, også med i elitefeltet. Sidste år endte tour-helten Nicki Sørensen fra Team Saxo Bank øverst på skamlen. Se den komplette startliste på https://www.dcu-tilmelding.dk/Tilmeldinger.aspx?LobsID=90 (opdateres løbende).

Chefpolitiinspektør Per Larsen smider uniformen og cykler i front
Men du behøver ikke at være professionel for at være med. Alle kan deltage og endda ligge på hjul hos chefpolitiinspektør Per Larsen, der deltager i den gode sags tjeneste. Per Larsen cykler med som en slags ambassadør på 25 km-sightseeingruten. Problemer med hjertet og to operationer for kræft har givet idræt og sundhed en vigtig rolle i hans tilværelse:
– En af årsagerne til at jeg kunne klare de to relativt store operationer har uden tvivl været, at jeg har haft et godt fysisk og mentalt bolværk og var i kanon form. Jeg løb jo maraton 14 dage før, jeg blev opereret første gang. Jeg er gået i skarp træning igen med løbet. Men i den mellemliggende periode har cykling vist sig at være et godt alternativ, da jeg ikke måtte belaste min krop med løb, siger Per Larsen, der mener at løbet er en pragtfuld københavnerbegivenhed.

Rigspolitiets Idrætsforening er sammen med CSC, Danmarks Cykle Union/Distrikt Sjælland, Hjerteforeningen, Københavns Kommune, Bike City Copenhagen og Wonderful Copenhagen arrangør af cykelløbet.

Alle kan være med
For de mest ambitiøse, der vil deltage i CSC Copenhagen Cycling, er der to ruter på hver 128 km (race og motion) op langs Strandvejen (hvor Nordsjælland viser sig fra sin smukkeste side). Noget nyt i år er motionsruten på 64 km. Og for dem, som bare vil nyde det, er 25 km cykelsightseeing for hele familien med politieskorte og udsigt til Københavns seværdigheder oplagt.
Dagen igennem vil Christiansborg Slotsplads danne rammen om underholdning for både børn og voksne, og som samarbejdspartner vil bl.a. Hjerteforeningen være til stede med stande om kost og sundhed. Der er gratis adgang for publikum. Mere information på www.csccopenhagencycling.dk.

Bike City Copenhagen
CSC Copenhagen Cycling er en del af Bike City Copenhagen, hvor Københavns Kommune og Region Hovedstaden er udpeget som verdens eneste [UTF-8?]”Bike [UTF-8?]City” af den internationale cykelunion, UCI. I perioden 2008-2011 bliver der bl.a. afholdt seks elitebegivenheder i byen og regionen med VM i landevej i 2011 som den største. Bag projektet står bl.a. Danmarks Cykle Union, Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen. Læs mere på www.bikecitycopenhagen.com.

Tilmelding
Du kan læse mere om årets store cykelevent på www.csccopenhagencycling.dk, hvor du også kan tilmelde dig de forskellige cykelløb den 20. september. Det er også muligt at tilmelde sig på dagen.

CYKELPORTALEN