CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hvid er modefarven på landevejsområdet, og står det til ControlTech må det osgå gerne brede sig til mountainbikeområdet. Vi har prøvet tre nye MTB...

ControlTech USA første produkt var et sæt aluminiums horn som tilbage i 1989 satte nye normer for lav vægt og stor pålidelighed.
Idag har Controtech en stor bred palette af komponenter både i aluminium og kulfiber til landevej-, mountainbike og triathlon.

Hvid er modefarven på landevejsområdet, og står det til ControlTech må det osgå gerne brede sig til mountainbikeområdet. Vi har prøvet tre nye MTB komponenter i den moderigtige farve hvid.

SUP MT18A White
er man populært kalder et freeridestyr, da det er hævet en smule for en mere komfortabel kørestilling.  Ud over at være hævet ca 50 mm er det også vinklet 6 grader.  Det giver en behagelig vinkling af håndleddet. Styret er fremstillet  i 7075 T6 aluminium og vejer  260 g.  Med hele 660 mm i bredden er der god muligheder for at tilpasse styret i sin egen individuelle bredde. man bliver hjulpet tydeliget på vej med en række afmærkninger i begge styrender. selve operationen er en let sag med en god nedstryger.
Styret har en diameter på 31,8 mm som er den nye standard for både landevej og MTB nu om dage. Pris er 498,-
Styret opfylder sin misison med tilstrækkelig lav vægt og stor stivhed.  Det er et af de stiveste freeride styr jeg har prøvet.  Kombination af oprejsningen og vinklingen giver et meget behageligt styr som langt de fleste kan være godt tjent med.

Estro White
Denne frempind er både til MTB og landevej.
Patenteret klampesystem D.C.S Diogonal Closing System hvor de to styrstemmebesændinger er vinklet modsat af hinanden for at giv en ens belastning ved tilspænding. Frempinden kommer i  fire længder 60, 80 90 og 130 mm og med
5 graders hævning, eller sænkning afhængig af hvilken vej man vender det.
Lisesom styret er det udført i 7075 T6 alu og accepterer en styrdiameter på 31,8 mm
Vægt er lave 140 g.  Styret fæstnes foran med fire 4 mm unbracoskruer
Pris er 598,-

M Post aloy
Denne saddelpind med titaniumabolte og i tre størrelser fra 27,2  30,9  31,6 mm
udført i 3D forged alu 7075T6 er en rigtig hardcore saddelpind.
Vægt er 250g og den fås i to længder fra 350 – 410 mm
Saddelbespændingen hare en offset på 20 mm og befæstigies med to unbracoskruer.
Denne metode giver en klippestabil befæsftning af sadlen men gør den også en smule besværlig fordi man ikke har lavet den ene ende åben.
Pris. 438,-

Konklusion
Den hvide trio fra Controltech er gode bud på nogle prisrimelige og meget pålidelige MTB komponenter.  Dertil kommer et flot design.  Især frempinden er et hit både til MTB og landevej. Saddelpinden er blandt de mest pålidelige modeller på markedet.

Link.
Flere billeder
ControlTech Bikes
Borandia

 

CYKELPORTALEN