CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Colnago C60 Colnago C60
Det hæderkronede og ikoniske italienske cykelmærke har til deres 60 års jubilæum overgået sig selv med det nye flagskib C60 som på fornem vis... Colnago C60

Colnago c60 classic_

I 1994 satte Colnago nye standarder for kulfiberrammer med deres C40.  Den står stadig sammen med deres ikoniske stålramme Master X Light, der blev relanceret til 55 års jubilæet som Master 55 Limited Edition som noget af det ypperste indenfor italiensk cykelproduktion.

Ernesto Colnago

Firmaet nu 82 årige rundlægger Ernesto Colnago, lagde ved præsentationen i Italien ud med  “Da vi for 20 år siden med C40 introducerede kulfiber til international cykelsport, tænkte alle, at vi var skøre.  Men vi var ikke skøre – vi var de første.  Fem sejre i Paris-Roubaix i løbet af seks år er noget af beviset”  Herefter kunne den 82-årige tidligere professionelle cykelrytter stolt fremvise C60-modellen, som i lighed med fortidens klassiske stålrammer stadig er 100 % Made in Italy.

Colnago c60 dinner

Den nye cykel er naturligt nok kaldet C60 henvisende til firmaets alder.  Colnago har altid været kendt for deres smukt håndmalede rammer, noget som de særligt inviterede pressefolk efterfølgende selv kunne få lov til at prøve, under fabriks rundvisningen.  Men C60 er meget mere end bare design.  C60 benytter stadig de fra C59 karakteristiske stjerneformede kulfiberrør, kaldet “Evolution Master Tubing,  men som noget nyt er de sammenføjet ved hjælp af muffer i kulfiber.  Ud over at skulle give associationer til tidligere tiders stålrammer med muffer, er det ifølge Colnago først og fremmest indført, for bedre at kunne kontrollere tykkelsen på rørene, som igen er medvirkende til en lavere vægt.  En anden fordel er at Colnago nu kan lave rammer i halve størrelser hvilket betyder at den nye C60 kommer i hele 14 forskellige størrelser fra 42 op til 61.

Colnago c60 mastertube_

Ud over mufferne er saddelrøret også i de karakteristiske stjerneformede profiler hvilket er unikt for kulfiuberrammer. Det skulle angiveligt give en bedre vandret stivhed og lavere vægt.  Krankboksen er helt ny hvor man forener det bedste fra henholdsvis PressFit og BSA standarden.  Colnago kalder den Thread Fit 82,5.  Det er muligt at udskifte gevindet ved slidtage, da stål cylinderen og de to skåle kan tages ud og skiftes. Det er godt tænkt, da det ofte er et problem på kulfiberrammer at gevindet går istykker.  Krankboksen er kompatibel med alle tre standarder fra SRAM, Shimano og Campagnolo.

Colnago c60 crankbearing

Naturligvis er rammen både forberedt til mekaniske og elektroniske geargrupper, og kommer senere på året som en model til skivebremser.  Cyklen tilbydes i tre udstyrsvarianter, C60 Italia, C60 Racing og C60 Classic. Prisen for leveringstidspunkt for det danske marked er endnu ikke  kendt, men vi har meget mere i godteposen omkring denne italienske skønhed senere på året, så glæd dig…

Colnago c60 paintjob

Link

CYKELPORTALEN