CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

CMK 2016 CMK 2016
Traditionen tro var der igen cykelforhandler messe i Vejle. Cykelportalen var forbi på åbningsdagen. CMK 2016

cmk2016-bondam

Traditionen tro var der igen cykelforhandler messe i Vejle.  Cykelportalens udsendte var forbi på førstedagen hvor vi spottede en del interessandte nyheder.  Som noget nyt var der i år spændende foredrag og workshops. Danske Cykelhandleres direktør Thomas Johnsen åbnede udstillingen fredag hvorefter han gav ordet til Cyklistforbundets Klaus Bondam som havde et inspirende foredrag om “Den forskel en cykel gør” Sluttelig opfordrede han branchen til i større grad at drage fordel af hinanden fremfor i stigende grad at køre sololøb.

ckm2016-workshop

Senere på dagen inviterede Cycle Service Nordic og Anders Nordtorp til workshop om service på fjederforgafler. Også et spændende emne til at blive klogere af. Alt i alt fine tiltag som gav messen noget tiltrængt “nyt liv”    Vi iler videre med nogle af de mange produktnyheder.

cmk2016-agu

AGU
Hollandske AGU har efterhånden et komplet program lige fra cykeltøj over hjelme og sko til cykeltasker.  En lækker nyhed til de lange vintermåneder var en laserskåret jakke med tynd foer og Gore Windstopper membran.

cmk2016-assos

Assos
Det schweziske HighEnd cykeltøjs brand har fuldstændig skiftet distributions strategi. Hvor de tidligere har benyttet sig af lokale distributører går de nu direkte ud til forhandlerne. Med showroom og salgskontor i København er det meningen at et team på 4-5 personer fremover skal dække hele Skandinavien.  Hvorfor er Assos så dyrt ? Går man i detajlen på deres produkter får man lidt af forklaringen. En uset høj specialisering i materialer og måden de kombineres på er en af forklaringerne som her på deres Bonka vinterjakke.

cmk2016-blitz

Blitz Active Eyewear
Er et nye sportbrillemærke som har specialiseret sig i briller med styrker til alle os brilleaber. Konceptet bygger på en onlineløsning, hvor man selv indtaster sine data.

cmk2016-bikedesk

Bikedesk
Mange specielt små cykelforhandlere har ikke brug for de store forkromede og ofte dyre datailhandelsløsninger. Bikedesk er udviklet af to ingeniørstuderende og er en elegant online platform specielt udviklet til cykelforhandlere. Den består af et værkstedssystem og et kassesystem. Værkstedssystemet genererer digitale arbejskort som herefter kan kædes sammen med kassesystemet når regningen til kunden skal genereres.

ckm2016-bergamont

Bergamont
er en af de helt store cykelspillere på det tyske marked, med et kæmpe program i racercykler, mountainbikes, elcykler og dagligdagscykler. Som flere andre vil de nu ind på det skandinaviske marked men direkte til forhandlerne uden om det traditionelle distributionsled. Det betyder at varene sendes fra et centralt lager i Tyskland. Leveringstiden er 2-3 dage fra bestilling.

ckm2016-casco

Casco
Tyske Casco udvikler og producerer alle deres hjelme i Tyskland. Deres cykelhjelme har altid sat normen mht til sikkerhed. Active 2 er en hjelm til by og land. Den har magnetisk remlukke, insektnet og visir med tre højdeindstillinger.

ckm2016-gazelle

Gazelle
Da postmester Willem Kölling i Dieren besluttede sig for at starte i cykelbranchen i 1892, var alle overbevist om, at han ikke var rigtig klog. Men han var en af de allerførste, der så mulighederne i denne nye form for transport. På deres store stand viste de mange fine dagligdagscykler til hr. og fru Danmark. Vi faldt bl.a over en model med bæltedrev og dynamolys. Oplagt til den danske vintercyklist.

ckm2016-jacobsen

Jacobsens Bageri
i Vordingborg viste et godt initiativ på lokalt iværksætteri. I samarbejde med Python Pro har de udviklet en 100 % tilsætningsfri energibar. Det betyder at at du skal spise dem inden to måneder. Fås både som almindelig energibar og proteinbar.  Meget lækker og luftig konsistens samt en naturlig smag i forhold til mange af de dyre udenlandske produkter.

ckm2016-kali

Kali
Cycle Service Nordic har fået to nye agenturer. Kali er et amerikansk mærke som er kendt for deres Composite Fusion teknologi som er en dobbelt skal konstruktion med et blødt absorberende lag imellem.  Astute Italia er et HighEnd italiensk saddelmærke med fine 100% håndlavede cykelsadler. Vi vender tilbage med en test af deres Skylite VT  i løbet af kort tid.

ckm2016-magicshine

Magicshine
Viste en ny cykelhjelm med indbygget lys og signalgivning. Foruden for og baglys sidder der på hver side to gule pile som aktiveres via en medfølgende trådløs fjernbetjening når man svinger. Nytteværdien kan diskuteres da man ifølge dansk lovgivning stadig skal vise af med hånden.

ckm2016-pelago

Pelago
Finske Pelago har pæn succes med sine flotte retrocykler til den modebeviste cykelpendler. I småtingsafdelingen viste de et lækkert multiværktøj beklædt med træ og indbygget proptrækker. Cykling er trods alt andet end bare energidrik og Lycra :o)

ckm2016-uebler
Uebler

er en tysk producent af cykeltransportløsninger til den kære firehjulede. Der er flere spændnede detajler ved deres mange produkter f.eks beskyttelsesplader til gear og skivebremser. Agenturet tages hjem af El-Mas.

ckm2016-vangard

Vangard
Danske Vangard er blandt pionererne indenfor sports og cykeltøj.  Specielt deres sved og uldundertøj rammer lige i plet set i forhold til danske forhold. Som noget nyt tilbyder de nu cykeltøj med individuelle tryk i så lave styktal som 5 og med kun 14 dages leveringstid.

Se flere billeder fra udstillingen her

 

 

 

 

 

 

 

 

CYKELPORTALEN