CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Alle produkter skal have en ide.  Sådan var ordene fra Cino Cinelli da han i 1948 startede sin egen cykelproduktion, efter 15 år som...

cinelli-xcr01
Alle produkter skal have en ide.  Sådan var ordene fra Cino Cinelli da han i 1948 startede sin egen cykelproduktion, efter 15 år som professionel cykelrytter.  30 år efter overlod han firmaet til Antonio Columbo som havde en stor passion for materialer.  Firmaet Cinelli/Columbus var født.

XCR er den nye juvel i Cinellis program.  XCR er en stålramme i Columbus nye Hinox rør Trafiltubi.  Rørene er oversized dobbelt og trippel buttede og kun 0,4 mm tykke.  Selv siger Cinelli at der er tale om et eksperiment hvor men forener klassisk stål teknologi med moderne teknologi. Stål i den nyeste legering og bedste italienske håndværksmæssige tradition i kombination med BB 30 krankboks, integreret styrfitting og saddelpindsklampe. Kvalitetsmæssigt skulle den være på højde med de bedste kulfiberrammer. Rammen er henvendt både til stål nostalgiere og State Of The Art tekno nørder.

cinelli-xcr04

Rørerne er de første i verden som svejses uden sømme. Rørene er med stort indhold af chrom, molybdenum og nikkel for at give øget styrke og modstand mod brud, specielt under svejseprocessen.  Sidste år blev rammen belønnet med en pris på Germany’s International Forum of Design.

Rammen er monteret med en 350 g let specialfremstillet buet kulfiber forgaffel. Rammen er poleret og med laser skåret navneskilt i titanium.

En ramme i størrelse 53cm vejer 1420 gram.  Cinelli udbyder den i fem standard størrelser men for godt 3000 kr. ekstra  kan den bygges på mål.  XCR er et spændende alternativ mod trenden af kulfiber rammer.

cinelli-xcr02

Nøgledata

  • Tig svejsede Columbus XCr stainless steel triple butted ramme, forberedt for BB30 krankboks, integreret saddelbespænd, CNC machined dropouts, laser skåret grafik og titanium logo.
  • Hidtil letteste 350 g Columbus Carbon forgaffel designet specielt til XCr rammen.
  • FULL CUSTOM OPTION:  Rammen kan bygges på mål.
  • Farve: Cristal (høj poleret stål med laser graferinger
  • Hand Made in Italy
  • Vægt (ramme og forgaffel: 1420/350g – størrelse 53
  • Prisen er høj  mellem 25 og 26.000,-  og der er tale om en bestillings vare fra den danske grossist.

cinelli-xcr03

Læs mere her

CYKELPORTALEN