CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Carradice SQR TEST: Carradice SQR
Carradice lever det stille liv, men deres SQR system er på mange områder traditionelle saddeltasker overlegent, specielt til Bikepacking. TEST: Carradice SQR

Bikepacking er det nye hotte og markedet oversvømmes at store saddeltasker i øjeblikket. Læs mere om Bikepacking i På jagt efter solnedgangen.  Men længe før det blev moderne har Carradice produceret deres SQR saddeltaske system som på mange måder er det traditionelle med remme overlegent. Denne test har oprindelig nogle år på bagen men ajourført.   Carradice SQR produceres stadig stort set uændret.

Det største problem med de helt store saddeltasker er stabilitet. Dette løser Carradice på elegant vis med et beslag der skal skrues fast på saddelrøret  og et indbygget stel i selve tasken, så den sidder fast uden at rokke når man cykler. Ud over de to testede modeller som stadig er i programmet, stort set uændrede, fås også en helt ny vandtæt model samt løse rammer til andre tasker.

 

Systemet er bygget op omkring SQR beslaget, som monteres på saddelpinden med to kraftige spændebånd. Taskerne er forsynet med en kraftig bøjle og ved montering skyder man først bøjlen ind nedefra og herefter løftes den op på plads, og  låses på plads ved hjælp af fjederanordningen. Systemet passer på alle saddelpinde, og det eneste krav er 6 cm fri saddelpind. Der fås tre forkellige typer tasker, alle udført i silicone belagt polyester. Desuden kan man få et beslag så de øvrige Carradice tasker også kan benyttes, så der er rige variationsmuligheder.

 

SQR Trax (nu Tour)
er en taske med dimensionerne L37 x W18 x D 20 g et rum indhold på 14 liter. Indvendig er der en lille ekstra lomme til pung og nøgler og udvendig to store netlommer. Rummet lukkes tæt til med et snørrelukke og endelig lukkes den ydre klap og lukkes med et kraftigt  plastik hængsel. Der er to kompressionsremme så tasken altid kan tilpasses efter indhold, så tingene ikke ligger og rasler rundt. På oversiden findes en bærehåndtag og et par pakremsringe. På undersiden sidder en plastikstænkklap. Bagpå sidder en refleks og et lille lygtebeslag. Som ekstra tilbehør fås et sæt remme, så tasken kan bæres som rygsæk.  Tasken sidder urokkelig fast så man kan uden problemer cykle offroad med den.

 

SQR Slim 
er i forhold til Trax en temmelig bred  taske med dimensionerne L36 x W29 x D15 cm og et rumindhold på 14 liter. Den er bred nok til en A4 mappe og for den sags skyld også en mindre bærbar computer. Lige som Trax er der også et mindre rum til penge og nøgler. Pga af den store bredde vil lårene på visse cykler støde på under pedallering.  I de fleste tilfælde hjælper det at sænke beslaget en smule hvis der ellers er plads.
Ligesom Trax er der også refleks og lygteholder og en stænkskærm på undersiden.

På mange måder er Carradice taskerne de traditionelle tasker med remme, overlegne. Beslaget og den indbyggede ramme i tasker giver en væsentligt bedre stabiltet. I de fleste tilfælde kan tasken også placeres lavere end de traditionelle saddeltasker som sidder helt oppe under sadlen. Det betyder noget for tyngdepunktet når de er fuldt lastet. Mange syntes sikkert ikke om det lidt gammeldags og konservative engelske udseende, men det opvejes rigeligt at funktionalitet og høj kvalitet. Det her er tasker som er lavet til at holde, mere end et par sæsonner.

Konklusion
SQR er et gennemtænkt taskesystem. Slim er velegnet til pendling, mens Trax er oplagt til Bikepacking da den er uhyre stabi. Der kan være rigtig meget i begge tasker og de laster  uden problemer mellem  5-8 kg.  Med flere beslag kan man bruge systemet på flere forkellige cykler.

Link

CYKELPORTALEN