CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale indgik sidste år et samarbejde med Diadore som er kendt for deres cykelsko. Dette har resulteret i en helt ny serie af...

Cannondale indgik sidste år et samarbejde med Diadore som er kendt for deres cykelsko.  Dette har resulteret i en helt ny serie af Racer og Mountainbikesko.

Vi har kikket nærmere på XCE 3000 som er deres top MTB sko hovedsaglig tænkt til konkurrance brug.

YDERSÅL: Ekstrem stivhed pga af en full carbon sål i kombination med en nylon mellemsål, Ydrersålen er lavet i slidstærkt natur gummi med kulfiber for godt greb i vådt underlag. Det åbne design gør at mudder ikke pakker så let. Der medfølger løse spikes som skrues i.

INDERSÅL: Anatomisk termoformet indersål som kan tages ud.

HÆL: Er lavet af en hård kompound får en stærk hæl og en blødere kompound som eliminerer stød og giver komfort. Indvendig sidder nogle silokone slidser som fastholder hælen under pedalering. Der er monteret 3M reflekser på bagsiden.

OVERSIDEN: er udført I komfortabelt og åndbart microgiber . Der er indsat ventilations net.

LÅSEMEKANISME: Dobbelt tre trins lås med automatisk udløsning. Udført i aluminium. Trykket bliver fordelt for at undgå hot spots.

Skoene er kompatible med alle gængse pedalsystemer.  XCE 3000 er identisk med Diadores egen Team Racer MTB Carbon.
Desværre lider skoen af den så typiske italienske skavank. Den er for smal til en nordeuropæer med en bred forfod.  Lidt synd at Cannondale ikke har forsat samarbejdet med Nike som havde noget bedre styr på det.

Konklusion.
XCE 3000 er en topkonkurrancesko, med gode tilpasningsmuligheder. Kombinationen af de to velcobånd og den skibindsagtige lås, giver gode muligheder for tilpasning omkring den øverste del af foden. Derimod kniber det lidt med pladsen til tæer, hvis du har en bred forfod. Har du “normale” fødder sidder den perfekt. Sammenlignet man den med Diadores egne modeller er det en høj pris at betale for at få Cannondale mærket på.

Størrelser: 38 -47
Pris. kr. 1750,-
Link til Cannondale.

CYKELPORTALEN