CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

2011 udgaven af Cannondales legendariske fuldtaffjedrede XC Scalpel MTB sætter nye standarder for lav vægt og teknologiske nyskabelser. Rammen er uden sidestykke den letteste...


2011 udgaven af Cannondales legendariske fuldtaffjedrede XC Scalpel MTB sætter nye standarder for lav vægt og teknologiske nyskabelser.
Rammen er uden sidestykke den letteste fuldtaffjedrede ramme på markedet og fuldt monteret med SRAM XX vejen cyklen 8,4 kg.

Cannondale har barberet 350 g af rammen i forhold til 2010 modellen hvilket giver rammen en vægt på 1.565 g.

Vandringen bagpå er blvet reduceret til 80mm og stivheden skulle være øget med 24 % på stiffness-to-weight STW i forhold til de næsremset konkurrenter.

Cannondales formel er stadig en fuld kulfiberramme med indbyggede flex zoner i kædestag og saddelrør, istedet for de traditionelle omdrejningspunkter – men sidste års monocoque for trekant er blevet udskiftet med et mere elegant n tube-to-tube design som ifølge Cannondale skulle være både stivere og stærkere.

Tidligere versions mix af aluminium og kulfiber er nu ligesom landevejsrammen Super Six udelukkede i kulfiber.

Den 100 mm Lefty forgaffel er bibeholdt  sammen med en 2×10 BB30 Krankset: Der udbydes fire modeller, der skulle være på markedet til efteråret.

  • Scalpel Ultimate
  • Scalpel 1
  • Scalpel 2
  • Scalpel 3

Jekyll er mere freeride orienteret MTB i aluminium. Affjedringen kan justeres mellem 90 og 150 mm. Den største nyskabelse er integrationen af Fox  nye Dyad RT2 fjederelement som i princippet er to fjederelementer som er sammenkoblet med et tredie fælles kammer. Det hele styres ved hjælp af en kanp oppe på styret.

Link

CYKELPORTALEN