CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jacob Fuglesangs VM cykel kommer i handlen.

Med 8,25 kg på vægten er Cannondales nye Scalpel blandt de letteste serieproducerede fuldtaffjedrede mountaibikes.

Cannondales Scalpel Mountainbike har 45 World Cup podiepladser i hatten, så den må siges at have vist sin kunnen. Men det afholder naturligvis ikke de innovative Cannondale ingeniører, for at gøre en succes endnu bedre.
Den nye Scalpel Carbon er ikke kun en ansigtsløftning. Der er tale om en helt ny cykel, ihvertfald fra krankboksen og opefter. Et team på 8 designere fik til opgave at bygge den letteste serieproducerede fuldt affjedrede mountainbike på markedet.

Scalpel team rytterne har været godt tilfredse med scalpellen. så deres tilbagemelding var "If you can make something with more travel that’s lighter and stiffer, that’d be great." Som sagt så gjort, nu godt 2 år efter har vi resultatet, Scalpel Carbon 100.

Hvad er nyt ?
Det fleksible kulfiber kædestag er uændret. Dog er den gjort lidt fladere for at kunne flexe en smule med og herved give en lidt længere vandring. For at få mere plads har man skiftet alustagene ud med kulfiberstag.
Topmodellen er udstyret med den hundedyre og lette kulfiber bagdæmper fra DT Swiss.

En aluminiums stang forbinder dæmperen med med de omdrejningspunkter hvor linken er svejst til aluminium saddelrøret.

Ved at bruge teknologien fra deres racercykler har Cannondale udstyret Scalpel med en komposit kulfiber/aluminiums hovedramme. Kronrøret og det meste af skrårøret er i kulfiber, med aluminium rør presset ind i aluminiums saddelrøret. Dæmper monteringen er limet på kulfiberdelen af overrøret. Cannondale’s test viste at de kunne opnå en lettere hoverramme ved at kombinere de to materialer fremfor udelukkende at benytte kulfiber. Rammen skulle angiveligt være 15% stivere end den eksisterende Scalpel.

Rammen er naturligvis let, men det er Cannondales System Integration som har gjort udslaget for at kunne præsentere en så let mountainbike. Den nye Hollowgram SL kulfiber kranksæt vejer kun 645 g inklusiv krankbox og tre klinger. Lefty SL Carbon forgaflen inkl. en aluminiums aksel vejer 1225 g Lægges hertil en pose letvægtskomponenter ender slutvægten på beskedne 8.25 kg.
Cannondale påstår at det gør den til den letteste cykel i World Cup feltet, inklusiv hardtails.

Det bedste er næsten af cyklen også komme i handlen, for den pengestærke entusiast. Naturligvis kommer der også billigere modeller både i kulfiber og alumnium.

Danske Jakob Fulgesang er netop blevet verdensmester på den nye Scalpel. Og han har naturligvis kun lovord tilovers for den nye Scalpel. TILLYKKE…

CYKELPORTALEN