CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Morphis Shell er som navnet antyder en jakke som kan forvandles. I dette tilfælde fra jakke til vest.

Cannondale er kendt for deres meget gennemtænkte cykeltøj. Morphis Shell er som navnet antyder en jakke som kan forvandles. I dette tilfælde fra jakke til vest.. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men der hvor jakken adskiller sig fra andre, er måden det gøres på.  Normalt har man to ærmer som er lynet på, hver for sig. Her har Cannondale gjort en lille genistreg, idet de to ærmer er syet sammen med et rygstykke.  Det giver nogle helt klare fordele som ikke er set før.

Afprøvning
Jakken er i rød og sort med tydelige refleksstriber. Der er en baglomme med lynlås og en lille brystlomme også med lynlås. Indvendig er der to lommer. Ærmerne afsluttes med elastik omkring håndledene. I livet kan den løsnes og strammes ved hjælp af to små elastikkker.  Der er en god høj krave i halsen.

Jakken kan konverteres til en vest, mens du cykler. Og modsat til en jakke. Personligt vil  jeg nok fraråde de fleste at tage ærmerne på mens man cykler, men det kan lade sig gøre. De to lynlåse sidder foran og lynes op nedefra. Pga af de små magnetlåse kan overdelen let tages af.

Når overdelen og ærmerne fjernes bliver  vesten fritlagt i nakken med et tyndt net. Det giver en god ventilation.
Jaken er 100 % vind og vandtæt og snittet er ret løst hængende.  Også de åndende egenskaber er iorden. Dog kunne man godt have brugt et ekstra lag til at holde den vandtætte menbran fri fra huden. Det er specielt lidt ubehagelig og en klæbende forenemmelse hvis man kører med korte ærmer indenunder.

Finish og forarbejdning er upåklagelig, uden dog at nå de standarder vi normalt er vant til fra Cannondales side. Jakken er heller ikke produceret i USA som deres dyrere modeller men derimod i Kina for at holde omkostninger nede.

Konklusion.
Morphis Shell er en meget gennemtænkt regnjakke som i kraft af den geniale måde at fjerne ærmerne på, ligger  lidt foran andre tilsvarende jakker med løse ærmer. Jakken er en helårsjakke og velegnet som yderlag med flere lag tøj også i tørvejr og på kolde dage.

Pris. kr. 700,-
For funktion og pris giver vi   

Link.
Cannondale 
Test af anden Cannondale jakke

CYKELPORTALEN