CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale Metro Jacket er som navnet antyder nok ikke første valg for racercyklisten som har aerodynamik og tætsiddende pasform som første prioritet

Cannondale Metro Jacket er som navnet antyder nok ikke første valg for racercyklisten som har aerodynamik og tætsiddende pasform som første prioritet. Her må søges andre græsgange f.eks. indenfor Cannondales meget omfattende tøjprogram.

Er du derimod dagligdagscyklist eller pendler, eller bare ikke bryder dig om tætsiddende cykeltøj, og du altid ønsker at komme tør frem uanset hvordan det danske vejr arter sig, er Metro jakken et godt valg.

Jakken er en ægte lamineret 3 lags jakke, hvilket i praksis vil sige at der ikke dannes kondens på indersiden. Materielet er åndende og vind og vandtæt.
Designet er enkelt og med mange funktionelle detajler.  Reflekserne er placeret et sted på ærmerne, hvor de kan ses både foran, bagpå og for siden. Det giver jakken en meget stilrent udtryk.

Selv de bedst åndende regnjakker har brug for ekstra ventilation når man cykler. Dette har Cannondale løst på elegant vis med de to store lynlåse under ærmerne som fuldt åbnet giver masser af luft. De vandtætte lynlåse er ført helt frem foran på brystet, så de er lette at åbne også når man cykler.  Samtidig er der monteret net i åbningen så insekter og andre fremmedlegemer ikke  finder vej ind i jakken.  På bagsiden er der to store skråtstillede lommer med lynlås.  Alle lynlåsstroppene er gjort ekstra store. Dette gør betjeningen med store vinterhandsker til en leg.

Afprøvning.
Selve snittet på jakken er bortset fra de noget længere ærmer ikke specielt cykeltøjsagtig. Det gør jakken brugbar til andre aktiviteter end lige cykling. En fin detajle er den skjulte haleflap som sidder opbugget med to tryklåse på indersiden. Den kan let vippes ud og lynes sammen hvorefter jakken giver fuld beskyttelse mod regn nede fra baghjulet.
Ærmerne lukkes helt tæt og trinløst med de store velcostrappe. Der er indsyet snører for stramning i livet og i hætten. Hætten sidder sammenrullet i kraven og kan tages frem mens man cykler.
Jakken er meget rummelig og behagelig at have på, og man lærer hurtigt at sætte pris ventilationen under ærmerne. En funktionalitet alle andre cykeljakker burde tage ved lære af.  Åndbarheden er over middel og tæt på GoreTex niveau.
Den orange farve kan diskutteres, men der er ihvertfald trafiksikker.

Jakken fås kin i orange og i 7 størrelser fra XS til XXL. Materielet er 93 % nylon og 7% Spantex. Den vaskes ved 30 grader og må ikke tørretromles.

Konklusion
Metro jakken er en god og funktionel regn/vindjakke som vil kunne bruges til mange andre ting end cykling.  Den sidder godt og har mange fine funktionelle detajler.
Den er lige velegnet på en regnfuld sommerdag som på en kold vinter som overtræksjakke.

Metro jakken får  både for funktion og pris.

Link.

CYKELPORTALEN