CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lækkert cykeltøj fra cannondale med mange tekniske features

Cannondale er andet end high end cykler.  De har igennem mange år produceret noget meget gennemført og ikke mindst holdbart cykeltøj.
Aktivt kulfiber er deres nyeste våben mod stadig bedre cykeltøj.  Carbon LE blev introduceret I efterårskollektionen sidste år, men har nu fundet vej til den nye 2006 sommerkollektion.  Cannondale kalder det Quadtex Carbon TM fabric.

Teknikken er at sprøjte organisk kulfiber udvundet fra kokusnødde skaller ind I stoffet. Det skulle give bedre svedtransport og ikke mindst absorbation af svedlugt. Når kroppen opvarmes aktiveres Quadtex Carbon’s MicroClimate med op til 45 % bedre svedtransport end de fleste andre tekstiler anvendt I cykeltøj.   Det holder kroppen køligere på varme dage og varmere på kølige dage. Svedlugt skulle blive fanget under fysisk aktivitet.  Lugtbakterien bliver fanget og først frigivet under vask og tørring, hvorved kulfiberen bliver reaktiveret.
Det lyder som det rene science fiction, men viser sig at holde stik.

Carbon Jersey Red
Den kortærmede LE cykeltrøje er syet af to forkellige Quadtex Carbon typer. Quadtex Carbon Jersey fabric bliver brugt på den øvre del af kroppen, mens´Quadtex Carbon Grid fabric er lettere vævet for øget ventilation på udsatte steder i siderne og nakken.
Trøjen har ¾ lynlås foran der gør den let at få af og på.  Bagpå er der tre lommer samt en mindre lomme midtpå med lynlås. En lille ekstra finesse er et lille hul til gennemføring af ledning til telefon eller mp 3 afspiller. Trøjen fås foruden rød også i sort, blå, orange og sølv.
Da trøjen har et meget stramt snit så den er mest velegenet til landevejskørsel. Den er rar at have på og specielt på meget varme dage virker den subjektiv køligere at have på end andre trøjer.  Omvendt mærker jeg ikke at den skulle være varmere på koldere dage.
Vejl. udsalgspris 860,-

BIB bukser
Disse bukser med seler, sidder rigtig godt, hvad nok skyldes brugen af 10 panel sammensygningen. Til gengæld kan de mange  syninger irritere visse personer med sart hud. Der er benyttet silicone på indersiden af benene for at de ikke skal krybe op.  Siddepuden er lidt tynd så den yder ikke samme komfort som f.eks bukserne fra Campagnolo og Sugoi. Vejl udsalgspris 1000,-

Carbon Socks
Disse sokker er parede, højre venstra vendt. De er ekstra polstret i fodbunden hvilket giver øget komfort.  Brugen af kulfiber har sin virkning her. På rigtig varme dage lugter disse sokker ikke nær så meget efter brug som andre. Til gengæld er den hvide farve meget sart.
Vejl. udsalgspris 115,-

Konklusion
Dette tøj er primært tænkt til konkurrence brug og træning på landevej. Det vidner det meget kropsnære snit om. Tøjet er derfor også være mindre velegnet til mere afslappet cykling og specielt for personer (mig selv inklusiv som ikke er nogen adonis.)  Lidt synd da tøjet har nogle svedtransporterende egenskaber som er “state of the art” for cykeltøj i dag. Forhåbentlig vil teknologien overføres på mere fritidspræget cykeltøj. Prisen kan syntes høj ,men kvaliteten er også derefter. Jeg har Cannondale tøj som er mere end 10 år gammel og det ser stadig ud som nyt.

Flere oplysninger på Cannondales hjemmeside.

CYKELPORTALEN