CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondales primære produkt er cykler, men lige som mange andre af de store producenter ønsker Cannondale at kunne tilbyde hele paletten i cykelcomponenter for...

Cannondales primære produkt er cykler, men lige som mange andre af de store producenter ønsker Cannondale at kunne tilbyde hele paletten i cykelcomponenter for at fastholde deres marked og kundesegment.

IQ 118 er en cykelcomputer med Cannondale navnet påtrykt.  Den er naturligvis produceret af andre og minder meget om det tyske mærke VDO, men til en helt anden pris.

IQ 118 er topmodellem som er trådløs og den  fås i to farver sort og den her testede i moderigtig hvid.

Afprøvning
Computeren kommer med alt tilbehør inkl. batteri og ekstra gummremme.
Efter batteriet er sat i tænder computeren automatisk og man bliver guidet igennem opsætningen hvor de tre eneste ting man skal tage stilling til er opsætning af ur og indtastning af hjulstørrelse og sprog. Det er muligt at gemme to hjulstørrelser for brug på flere cykler.  Det medfølger en tabel med de mest gængse størresle samt en formel til udregning.
Den trådløse sender sættes på forgaflen ved  hjælp af to kabelstrips Hjulmagneten er udformet så den også kan benyttes på de efterhåndne meget udbredte hjul med flade eger. Selve holderen til computeren kan valgfrit placeret på frempinden eller styret. Dette gøres ved hjælp af en gummirem så medfølger i to størrelser. Comouteren fæstnes i holderen ved at dreje den på plads.
Computeren har et tydeligt display med 3 linier hvoraf den øveste er det største so viser den aktuelle værdi i km eller miles, mens de to øvrige linier viser henholsvis funktion og ur/stopur.  Computeren er befriende enkel at bruge og man navigerer rundt ved hjælp af de to knapper på forsiden.
Et ekstra plus e termometeret så man altid har en aktueel temperatur samt de to pile der hele tiden fortæller om man køre over eller under gennemsnittet.
Serviindikatoren giver dig mulighed for at programmere en timer til f.eks eftersyn af dine dæk eller kæde. Smart…

Cykelcomputeren har hele 18 funktioner
Aktuel hastighed
Gennemsnitshastighed
Maksimum hastighed
Odometer 1
Odometer 2
Odometer 1+2
Triptæller
Triptid 1
Triptid 2
Triptid 1+2
Hastighedsindikator (over eller under gennemsnit)
Ur
Trip tæller op
Trip tæller ned
Stopur
Programerbar Service Indikator
Termometer

Konklusion
IQ 118 er en fin basis cykelcomputer med alle de funktioner de fleste har brug for. Den er let at betjene og har stor alsidighed mht til placering på styr og frempind. Et plus er termometeret og den programerbare serviceindikator.
Pris. 300,-

Links.

CYKELPORTALEN