CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondale CAAD12 og Slate Cannondale CAAD12 og Slate
Cannondale havde valgt at præsentere to hovednyheder på Eurobike Media Days i Kirchberg. Flere følger senere på sæsonnen. En ny aluminiumsracer og den... Cannondale CAAD12 og Slate

Cannondale-Slate-02

Cannondale var en af udstillere på den netop afholdte Eurobike Media Days i Østrig.  De har mange nyheder på bedding som vi vender tilbage til senere men vil her koncentrere os om to af de mest betydende.

Cannondale-Slate-01

Slate
Der er vist ingen tvivl om at de nye Gravel Bikes som i grove træk er en kombination af mere oprejst geometri, brede dæk og skivebremser, er den nye trend. Cannondale kommer som en af de sidste større producenter med deres bud, og vel og mærke et ret spektakulært af slagsen.  Cannondale har altid haft ry for at gå helt egne veje med deres Lefty Forgaffel og den ikoniske Raven med kulfiberbeklædt aluminiumsskelet. Den nye baby hedder Slate og er i sin helt egen cykelliga. Udstyret med 650B hjul og hele 42 mm brede slangeløse dæk på en alumniumsramme med skivebremser i kombination med en nyudviklet Lefty Oliver, vidner alene det aparte udseende, om noget særligt.

Cannondale-Slate-03

Cannondale havde kun et eksemplar med som blev fotograferet ivrigt. Desværre kunne man ikke prøve den da den var skadet under transporten.
I grove træk har Cannondale  bygget rammen på megen af den samme rørteknologi fra landevejsrammen CAAD12. Men med 650B hjul og forstærkninger omkring kronrør. Kombinationen af de nye slangeløse dæk og den mindre hjuldiameter betyder i praksis at cyklen opleves som en 700 x23 mm. Den har noget mere oprejst geometri og SAVE teknologien som giver en vis eftergivelighed i bagrammen ved at udforme rørprofiler i kæde og skråstag mere flade.

Cannondale-Slate-04

Den store nyskabelse er dog Lefty Oliver gaflen som er med “kun” 30 mm vandring og en patenteret COG teknologi (Couil Over Gas) som giver en meget effektiv negativ kompression så bobbing i prasis næsten er elimineret. Vægtmæssigt ligger cyklen på de godt 9 kg og den kommer i tyre udstyrsvarianter herunder den nye CX1 fra SRAM. Prismæssigt forventet den nye Slate at begynde ved de omkring 2500 Euro. Vi er blevet lovet et eksempler til test så snart den lander i Danmark senere på året, så stay tuned…

Cannondale-CAAD12-03

CAAD12
Cannondale var sammen med Gary Klein blandt de første til at introducere oversize alumnium for at bringe vægten yderligere ned og samtidig øge stivheden. I mange år var Cannondale helt i front med deres aluminiumsracere som satte standarden for vægt contra stivhed.  Specielt Mario Chippolini og og det hedengange Team Saeco bragte for alvor det amerikanske mærke frem indenfor professionel cykelsport.
Med kulfiberens indtog gled alumnium lidt i baggrunden som rammematerile selvom Cannondale med deres CAAD (Cannondale Advance Aluminium Design) og modellerne 8,9 og 10 stadig har formået at presse teknologien yderligere.  Nyeste model i serien har fået nr. 12 affødt af amerikanernes sans for god PR, har man sprunget et nummer over da den rummer så mange nyskabbelser.

Cannondale-CAAD12-04

CAAD 12 rammen er blevet 200 gram lettere samtidig med at den er blevet 10% stivere i kronrøret og 13% stivere i krankboksen.  Komforten er optimete ved måden man behandler rørsættene på i sammenføjningerne. Et issue vi vender tilbage til i forbindelse med den uddybende test senere på sommeren.

I modsætning til mange andre fabrikenter er rammen fra grunden udviklet til brug med skivebremser, hvilket betyder at man har kunnet skære yderlighere 4 gram af vægten. De indvendige bøsninger til skivebeslagene er svejset direkte på rammen.

Cannondale-CAAD12-02

Geometrimæssigt er der tale om en full race geometri men med plads til dæk op i 28 mm bredde. der kommer 6 modeller som befinder sig i prislaget mellem 12 og 40 kilo kroner. Udstyrsmæssigt har de alle Cannondales eget meget stive og lette Si kransæt i kombination med ustyr fra Shimano 105 op til DuraAce. Topmodellen vejer 6750 gram. Størrelsemæssigt er udvalget 8 størrelser fra 48 cm op til 63 cm.

Link

CYKELPORTALEN