CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Campagnolo Potenza Campagnolo Potenza
Ny mellempris landevejsgruppe fra støvlelandet skal tage konkurencen op med Shimano Ultegra Campagnolo Potenza

Campa-Potenza-Shifter

Mens SRAM dominerer markedet med deres RED og Shimano med deres Ultegra landevejsgrupper, har Campagnolo altid måtte se sig selv placeret lidt på sidelinien i landevejsfeltet, hvilket kan syntes uforståeligt da kvaliteten og ikke mindst deres design er milevidt fra det tekniske SRAM og lidt klumpe dumpe Shimano.

Hvor topgrupperne SuperRecord og Record altid har ligget i deres helt egen kvalitets liga og haft deres trofaste fanskare, har det knebet lidt mere for de mindre søskende, Chorus og Veloce at slå an som alternativer til Shimano Ultegra/105 og SRAM Force/Rival.

Med Campagnolo Potenza går italienerne igen til angreb. Kvalitets- og prismæssigt kommer den til at ligge mellem Chorus og Veloce. Gruppen bliver 11 speed og ren mekanisk.  I følge Campagnolos pressechef Joshua Riddle er den nye Potenza funktionsmæssigt helt identisk med Super Record, men med brug af andre materialer. Campagnolo lægger ikke skjul på at de vil konkurrere med Shimano Ultegra som nærmest har monopol i det prissegment. Naturligvis er det lykkedes italienerne lige at snige sig under rivalen med en vægt på 2303 gram mod Ultegra 2390 gram. Også prismæssigt vil den kommer til at ligge på niveau med Ultegra gruppen.

Men nu gør flot design, funktionalitet og lav vægt alene ikke udslaget. Leveringssikkerhed og stort volumen er afgørende hvis de skal gøre sig forhåbninger om at gøre indhugst i de to store S’ers dominans på markedet for færdige cykler i mellemprislejet.

 

POT-guarnitura-3quarti-2017

Kranksættet er støbt aluminium med en 4 arms spider. Udbydes i tre klinge versioner  53×39, 52×36 og 50×34. I modsætning til Shimano benytter Campagnolo seperate bolte til begge klinger. Det skulle øge stivheden og eliminere flex mellem de to klinger.
PowerTorque krankakslen er nu fæstnet i kædesiden som vi kender det fra SRAM og Shimano fremfor i midten på deres topgrupper.

POT-freno-3quarti-2017

Bremserne er i deres velkendte Skeleton Design, men med nye bremseklodser som skulle give bedre bremsevirkning og større slidstyrke.

CAMPAGNOLO_sproket11S-11-32-2017

11 gears kasetten kommer i 5 udgaver 12-27, 11-25, 11-27, 11-29 og 11-32, De fire største er samlet i enhed mens de resterende 7 er løse klinger.

POT-cambioLungoBlack-2017

Bagskifteren ligner sine større søskende til forveksling bortset fra materialevalget. Den bruger stadig Embrace systemet som holder gearhjulene tættere på kassetten og herved har et større kontaktareal. Det skulle betyde et  mere præcist gearskifte.
Bagskifteren kommer i to udgaver, med kort eller mellemlang arm afhængig af hvilken kassette du vil bruge. De to største 11-29 og 11-32 kræver den mellemlange arm.

POT-ergopowerBlack-2017

Ergopower skiftegrebene er i aluminium med indstøbt polymer for øget styrke og lavere vægt. Grebene er en æstetisk nydelse at se på og ergonomien er i top. Specielt den indadvinklede bremsetop er perfekt til lige at hvile hænderne.  I forhold til topgrupperne er skiftet gjort en smule mere blødt meget lig det vi kender fra Shimano.

Den nye Potenza gruppe kommer både i en sort og blank udgave. Den danske pris og endelige lancering på det danske marked kendes for nuværende ikke.

POsilverGuarnitura-2017

 

Link

 

CYKELPORTALEN