CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Campagnolo er på banen med to nye 10 speed landevejsgrupper,  Centaur og Veloce.  Mange havde nok ventet at Campagnolo ville have overført deres 11...

Campagnolo er på banen med to nye 10 speed landevejsgrupper,  Centaur og Veloce.  Mange havde nok ventet at Campagnolo ville have overført deres 11 gears teknologi fra topgrupperne, men italienerne har altså valgt at bibeholde de 10 gear.  Istedet har de forbedret skiftepræcisionen så den nu matcher det vi kender fra topgrupperne.  Desuden har de overført Power Torque System™ fra deres topkranksæt.

Power Torque er kranksæt  med udvendige lejer og samlingen foregår i højre side, som vi også ser på FSA, Sunrace, SRAM og Shimano.
På Centaur gruppen har man valget mellem kranksæt og skiftegreb i kulfiber eller det klassiske blanke aluminium.

Veloce gruppen kommer både i en sort og sølv variant, og kranksættet kan leveres både compact og standard version. Rart at se at den klassiek sølv finish igen er ved at vinde indpas.

Bremsegreben på de to grupper er design og funktionsmæssigt tæt på Chorus, Record og Super Record grupperne bortset fra det ekstra gear. Q-faktoren på Power Torque kranksætter er afstanden mellem pedalerne, er nu 145,5 mm hvilket er præcis det samme som på Ultra Torque Campagnolo kranksæt.  Danske priser og leveringstidspunkt kendes i skrivende stund ikke.

De blanke Velove bremsegreb genopliver storhedstiden fra da alle landevejsgrupper var i sølv finish


Links

CYKELPORTALEN