CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Blød cykelkuffert
TOURING SACK
Rejser man ofte med tog og fly og skal have sin cykel med, kan det være rart at have mulighed for at kunne pakke den forsvarligt ind.
BWH er en af tysklands store producenter af rejsekufferter, men de har også et righoldigt program i transportkasser til cykler.

Touring sack er den billigste i programmet som har den klare fordel at den kan pakkes sammen og derfor ikke fylder særligt meget når den ikke er i brug. Som ekstraudstyr fås et stativ hvor cykel og hjul fastspændes.
Selve tasken er udført i kraftig nylon med en kraftig dobbelt bund. I hver side er der lommer til hjulene som fastspændes med velcolukker.  Der er 4 bærehåndtag og dobbelt lynlås og en skulderrem.
Jeg har prøvet tasken både med en mountainbike og en racercykel.  I begge tilfælde skal sadlen sættes ned evt. tages af hvis rammen er meget stor. Under normale omstændigheder kan både racer og MTB styr være i tasken uden at skulle afmontere det, ved at dreje forgaflen. Horn på MTB styr skal drejes.
Skarpe kanter skal beskyttes ekstra da de ellers med tiden vil gnave hul på tasken
En evt. bagagebærer er der ikke plads til, den skal af, men vil let kunne ligge løs i tasken.
Naturligvis yder tasken ikke samme beskyttelse som en rigtig kuffert, men supplerer man med skumgumme på de kritiske steder f. eks hvor hjul og ramme har kontakt  fungerer det helt fint . Den er rimelig let at håndtere selvom  en så stor taske over skulderen naturligvis er en tung byrde.
I de danske tog har den klare fordel at man kan have den med som almindelig bagage uden at skulle betale særskilt cykelbillet.
Konklusion.
Den afprøvede taske er et godt kompromis mellem beskyttelse og mobilitet og kompakthed. Under normale transportforhold i tog, bus og bil yder den tilstrækkelig beskyttelse, mens jeg vil anbefale supplerende indpakning i transport med fly, hvor de tit får en hårdhærdet behandling.
Har du en meget dyr cykel, eller er du meget øm over den (brugsting) vil jeg anbefale en af de rigtige kufferter med fast skal.
Dimensioner.
Udpakket. 1250x800x230
Pakket sammen 37×33 cm
Vægt ca. 2 kg
Pris kr. 785,- u/stativ
Alternative modeller.
Touring box  kr. 3795,-
Touring bag kr. 2398,-

CYKELPORTALEN