CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brugte plastflasker giver hurtig varme i soveposen… Brugte plastflasker giver hurtig varme i soveposen…
PET-plastik genbruges som fiberfyld til soveposer. Genbrugsfyldet har nogle egenskaber som fordeler og transporterer kropsfugten ud, så frilufstfoldk er sikret en god nats søvn... Brugte plastflasker giver hurtig varme i soveposen…

Nordisk-Bering02

PET-plastik genbruges som fiberfyld til soveposer. Genbrugsfyldet har nogle egenskaber som fordeler og transporterer kropsfugten ud, så frilufstfoldk er sikret en god nats søvn efter dagens strabadser.

Når du har drukket den sidste slurk vand og smider din plastikflaske til genbrug, ryger den ikke bare til forbrænding eller fylder på lossepladsen. Tværtimod kan du faktisk møde plastflasken igen i din sovepose.  Brugt PET-plastik genbruges som fibermateriale i soveposen BERING fra det danske outdoorfirma Nordisk.

Udover at det naturligvis er rart at sove i et miljø- og naturvenligt produkt, når man overnatter ude i naturen, har den genbrugte PET-plastik også en speciel udformning, som sikrer en behagelig nattesøvn. Modsat almindeligt fiberfyld er genbrugsfibrene konstrueret med et hulrum, så fiberfyldet, ThermoDry, inde-holder ekstra meget luft, og stillestående luft er som bekendt et af de bedste isoleringsmaterialer. 

Hurtig varme
Det store indhold af luft i fiberfyldet betyder også, at soveposen varmes lynhurtigt op af kroppens varme, samtidig med at varmen fordeles behageligt over hele kroppen, så man undgår den ubehagelige følelse af kold sovepose. Samtidig giver luftindholdet åndbarhed, fordi kroppens fugt ledes væk, og man vågner op og er behagelig tør og varm, fremfor småsvedig og klæbrig.

I outdoor- og campingverdenen er valget mellem dunfyld og fiberfyld en evig diskussion: dun er varmest i forhold til vægten og har en god åndbarhed, mens fiberfyld er mest praktisk, det tørrer lynhurtigt, kræver ikke så meget vedligehold og klasker ikke sammen og mister isoleringsevnen, når det bliver vådt. Fyldet lavet af genbrugte PET-flasker ligger lige midt mellem dun og fiberfyld: De hule og luftfyldte fibre giver samme høje isolering og behagelige åndbarhed som dun, og er næsten ligeså let, men fastholder fiberfyldets praktiske egenskaber og nemme vedligehold.

Nordisk-Bering03

Kulstof booster effekt
I soveposen Bering fra danske Nordisk kombineres det luftige genbrugsfyld med et særligt ydermateriale, der forstærker fiberfyldets gode egenskaber. Ydermaterialet Black Yarn® består af nylon og polyester med mikroskopisk integrerede kulstofpartikler (carbon). Kulstoffet giver stoffet en dobbeltvirkende effekt, så det både hjælper med at holde på varmen og afleder fugt. Dermed booster ydermaterialet effekten af det luftige fyld, så soveposen bliver dobbeltaktiv, og brugeren er sikret tilpas varme og høj åndbarhed, så forudsætningerne for god søvn bliver optimale.

Fibrene ligger i syede kamre, der ligger i flere lag forskudt for hinanden, så der ikke opstår kuldebroer ved syningerne. Kombinationen af nylon, polyester og kulstof gør soveposen yderst slidstærk og nem at gøre ren.

Soveposen “oplades”
Kulstofpartiklerne i stoffet har flere fordele. Som man kender det fra fx emhætter neutraliserer kullet lugt, så soveposen føles frisk gennem længere tid. Kulstof kan desuden omdanne lys til varme. Det betyder, at Bering soveposen kan ”oplades” i lys, hvor den varmes op til at være 3-5°C varmere end omgivelserne. I kombination med fyldets høje luftindhold, som fordeler varmen hurtigt, sikrer dette trætte trekkere hurtig varme og god søvn.

Prisen for vidundret er godt 2000 kroner,  der forøvrigt også fik en Red DOT Award tidligere på året for godt og bæredygtigt design.

Link

CYKELPORTALEN