CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brompton U.S. Championship Brompton U.S. Championship
Den lille Brompton foldecykel har opnået nærmest kultagtig status i Europa, en status som nu også har bredt sig til USA, hvor de første... Brompton U.S. Championship

Brompton_7518

At Brompton foldecyklen er meget populær i Europa,  er der vist ikke megen tvivl om, hvor der gennem flere år bl.a har været afholdt  Brompton World Championships.  Nu har den farverige event bredt sig over på den anden side af dammen.   Den 25 juni var byen Mineapolis ramme for de amerikanske mesterskaber. Begivenheden trak amatør athleter fra hele USA naturligvis iklædt nobelt jakkesæt for at køre rundt på deres små 16″ Brommier i byens gader.

De to vindere af mændens og kvindernes klasse , Stephen Regenold og Beckie Alexander begge fra Minneapolis konkurrerede mod Bomton Nauter fra Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Tucson og Portland og  Oregon. De blev begge belønnet med en rejse til Englan i næste måned hvor de skal deltage med 1000 andre Brompton cyklister i Brompton World Championship 2013 som i år for første gang afholdes på Goodwood Motor Circuit.

Brompton_7693

Lige som det engelske forbilled bliver der kørt rigtig cykelløb hvor det gælder om at komme først, men samtidig er der også en konkurrence for den mest spektakulære påklædning.  Der er et krav til deltager at de ikke må bruge Lycra beklædning. Hjelm er naturligvis obligatorisk men ellers er det et blandet felt af jakkesæt, kilte og kjoler.  I bedste Lemans stil er der flyvende start hvor ryttren skal løbe hend til deres cykel og folde den ud før de kan starte, så lidt træning i netop den diciplin kan give en fordel.

2013 Brompton U.S. Championship Winners

Men’s race:                             Stephen Regenold
Women’s race:                       Beckie Alexander
Junior race:                             Nico Alexander (under 18)
Senior race:                             Ed Stiles (over 60)
Fastest Fold:                            Todd Crawford
Best Dressed Woman:           Susan Todzy, 2012 race winner
Best Dressed Man:                  Bill Hay
Triple Crown Award:             Ed Stiles, Francie Stefan, Cynthia Rose, Bryan Beretta

CYKELPORTALEN