CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brompton Electric Brompton Electric
Den ikoniske Brompton foldecykel kommer nu i en elektrisk udgave, tro mod den originale Brompton som værende den mest kompakte og gennemtænkte foldecykel på... Brompton Electric

I en verden hvor mainstream cykler kommer og går i en uendelighed, er der en’ unik cykel som stadig ser ud, som da den blev udviklet for mere end 30 år siden, af Andrew Ritchie. Rigtig mange har forsøgt at gøre den kunsten efter, men er hidtil fejlet, primært fordi Brompton er uhyre gennemtænkt ned i hver eneste detajle, noget som ikke umiddelbart lader sig kopiere. Brompton udvikles og produceres i England og bruger i udsøgt grad specialfremstillede komponenter som kun passer på deres cykel.

Brompton Electric har været længe undervejs, og er set ud fra et elcykel synspunkt næppe noget revolutionerende. Til gengæld er den 100 % tro mod det oprindelige Brompton design.

Med en vægt på 13,7 kg uden batteriet som ligger i sin egen lille taske, er cyklen stadig til at bære. Til batteriet er udviklet en speciel udgave af Bromtons taske til at sætte foran på cyklen.  Den vejer 2,9 kg , så den komplette vægt ender på 16,6 kg,  så jo, der er et stykke vej endnu, før en elektrisk folder bliver håndterbar for de fleste.

Uden at have prøvet cyklen, syntes kombination af en tung taske og et tung motor nav på forhjulet som en dårlig kombination, men her har hensynet til cyklens kompakthed og foldbarhed haft højere prioritet.

Brompton har så til gengæld lavet alverdens elektroniske fiksfakserier for at kontrollere motor og moment, så cyklen bliver sikker i sin opførsel. Den er udstyret med en 250 watt motor og standard med den 1,5 liter batteritaske som kan suppleret med en større taske.  Prisen bliver fra omkring kr. 20.000,- og den vil kunne fås i to farver sort og hvid.

Brompton Electric bliver lanceret på det engelske markedet næste år og herefter følger resten af Europa. Vi håber at kunne få lejlighed til at prøve den på Eurobike om nogle uger, for på egne ben at vurdere om det er lykkedes for Brompton at blive elektrificeret.

Cykelløb for foldecykler i Kødbyen
Er du ejer af en Brompton og har lyst til lidt sjov i gaden, kan du deltage i et cykelløb for foldecykler inde i Kødbyen den 19 august kl 17.15.  Tilmeldingsfrist er den 15 august. Læs mere her.

Link

CYKELPORTALEN