CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Breezer Repack Breezer Repack
Mountainbike legenden Joe Breeze var på Eurobike for at præsentere sin første nye fuldt affjedrede mountainbike siden 1995, kaldet Repack. Breezer Repack

Breezer-Repack-02
Joe Breeze er en af den moderne mountainbikes fædre og vel egentligt først og fremmest kendt for sine legendariske cross country mountainbikes og senest også dagligdagscykler.  Men nu vil han til at blande sig i det meget populære og stadig voksende  all-mountain segment. Det sker med introduktionen af Breezer Repack som bryder med en del normer for hvordan en god fuldtaffjedret mountainbike skal konstrueres.

På Eurobike blev cyklen præsenteret for første gang af selve legenden himself.  Repack er Breezer’s første fuldaffjedrede mountainbike siden 1995.  Helt i tidens ånd for den type mountainbike er den med med 160 mm vandring for og bag og ruller på 27.5” hjul.

Lidt usædvanligt har den 68 graders kronrørsvinkel og kædestaget er 438 mm langt, hvilket er meget kort.  Dette er valgt ud fra Breeze ‘s filosofi om at få gode styre egenskaber. Breeze s teori er, at den højere aksel placering, der kommer af at bruge 27,5 ” hjul betyder, at kronrørsvinklen kan være stejlere,  end den ville være på en 26″ hjul, og stadig opnå de samme køreegenskaber.

Breezer-Repack-03

M-Link Suspension
Mens Joe Breeze er kendt for sin ekspertise indenfor ramme geometri, søgte han hjælp udefra, til udviklingen af bagaffjedringen. Det er folkene bag Sotto Group, en virksomhed, der har udviklet en lang række affjedrings systemer, bl.a det berømte Yeti s Switch suspension design.  Til  Breezer, udviklede firmaet et  M-Link affjedringssystem, som er en interessant kombination mellem en dual kort bar link design og en Horst link med omdrejningspunktet placeret i midten af kædestaget og en rocker link monteret på sadelrøret.  Dette lidt aparte midt-kædestag omdrejningspunkt betyder, at omdrejningspunktet kun behøver at bevæge sig 3 grader, for at få sit maksimale udsving. Dette bidrager bl.a til at øge  lejernes levetid, da de ikke behøver at bevæge sig så meget, som de ville i en dual short link design.  Ramme stivhed var også en afgørende faktor i designprocessen, med det endelige mål var at skabe en lav vedligeholdelse og flexfri ramme.  For at opnå dette, er den bageste affjeder forbundet direkte til den bageste svingarm, og en aluminium skinne forbinder bagstag til kædestag for ekstra stivhed.

2014_BREEZER_REPACK PRO

Udstyr
Repack kommer i tre udstyrsvariater.  TEAM er topmodellen med fuld XT gruppe, Fox 34 Float forgaffel og Float CTD rear bagerst. PRO modellen får SLX gear  og EXPERT en Shimano’s Deore gruppe med X-Fusion’s forgaffel og O2 RLX bag affjedring.

Repack Data

  • 160mm vandring
  • 27.5″ hjul
  • ISCG mount
  • M-Link suspensiondesign
  • 12x142mm thru-axle
  • BB92 bottom bracket
  • 6066 aluminum frame w sealed cartridge bearings
  • Pris: €2499 – €3699

Joe-Breezer

Jeg havde lejlighed til at prøve cyklen på Demoday og mit indtryk er en fuldt affjedret mountainbike som har en velvalgt geometri, som går at den minder mere om de bedste hardtrils end en fukldaffjedret mountainbike, især er den yderst effektiv på stejle opkørsler hvor der ikke observeres nogen flex fra bagrammen.  Alligevel syntes cyklen lige vel tung,  men der var tale om en prototype, og Breezer er opmærksom på problemet i den endelige udgave.  Outsite Magazine har udnævt Repack til en af de mest betydende 5 nye mountainbikes i 2013.

Link

CYKELPORTALEN