CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bosch eBike Systems MY22 Bosch eBike Systems MY22
Bosch eBike holdt deres egen produktpræsentation dagen før Eurobike på Zeppeliner Universitetet. Mange fremtids visioner og en ny eFlow app. Bosch eBike Systems MY22

Bosch eBike Systems nyheder for 2022 blev præsenteret på et stort anlagt pressemøde dagen før Eurobike officielt startede.  Her blev præsenetert nyheder og fremtidsvisioner inden for fire hovedområder_

  • Mere intelligens, komfort og sikkerhed: Med det smarte system skaber Bosch grundlaget for fremtidig eBike-mobilite
  • Trådløse opdateringer gør det muligt at videreudvikle eBiken takket være det smarte system
  • eBikes bliver en del af Internet of Things – en vigtig forudsætning for Cykel-til- X-kommunikationen
  • Bosch eBike Systems har unik know-how inden for eBike-teknologi og kompetencer inden for AIoT (Artificial Intelligence of Things)

Mærkbart mere komfortabel, individuelt tilpasset til dine personlige behov og kørestil og lidt mere intelligent dag for dag: Med det intelligente system sikrer Bosch eBike Systems en unik eBike-oplevelse og skriver det næste kapitel i den fremtidige eBike-mobilitet. “Med vores Connected Biking-løsninger tilføjer vi en digital oplevelsesverden til den fysiske køreoplevelse,” siger Claus Fleischer, direktør for Bosch eBike Systems. ”Nu går vi et skridt videre med det smarte system. Det sikrer en masse køresjov takket være digitale funktioner, der kontinuerligt kan udvikles og udvides. Det er sådan, vi gør eBiken klar til fremtidens mobilitet”.

eBiken der udvikler sig over tid
eBike Flow-appen er den centrale forbindelse til eBiken med det intelligente system og er derfor perfekt online med alle eBike-komponenter. Nye og forbedrede funktioner kan indlæses direkte i eBiken via trådløse opdateringer. For eBikere* betyder det: At din eBike med det intelligente system fra Bosch fortsat videreudvikles efter købet, og den personlige eBike-oplevelse bliver konstant beriget med nye digitale funktioner og tjenester.

Øget individualisering af eBiken
Funktioner som individuel tilpasning af køretilstande i den nye eBike Flow-app er kun begyndelsen. Teknologien i det intelligente system fra Bosch eBike Systems er grundlaget for den videre udvikling af online eBiken med hensyn til individuel tilpasning og nye tjenester. eBikes bliver i stigende grad et digitalt knudepunkt, der tilbyder en endnu mere individuel oplevelse baseret på data, og som problemfrit kan være online med tjenester fra tredjepartsudbydere. ”I fremtiden vil eBikes automatisk tilpasse sig kørerens* personlige behov. Den tilpasser sig vores kørestil, foreslår ruter, som vi nyder, og guider os sikkert fra A til B. Den lærer vores præferencer og interesser at kende og tilbyder således eBike- oplevelser, der er perfekt skræddersyet til os,” forklarer Fleischer.

Sikkerhed som et centralt tema i digitaliseringen
Individuel tilpasning, måling af ydelse, vedligeholdelse og service – den intelligente, online eBike skaber utallige muligheder. Især på sikkerhedsområdet er der et stort potentiale. På den ene side vil digitale løsninger og tjenester sørge for mere sikkerhed under kørslen – som den virtuelle skytsengel, der ledsager køreren på sin tur og sørger for at tilkalde hjælp i en nødsituation. På den anden side hjælper de med at beskytte eBiken endnu bedre mod tyveri – fra digital låsning af cyklen til GPS-positionering. „Fremtiden for intelligent eBiking er spændende og vil byde på en lang række nye muligheder. Det står fast: Digitalisering vil gøre eBiking mere og mere komfortabelt, lettere og mere sikkert. På den måde kommer køresjov og oplevelser mere i forgrunden,” siger Fleischer.

eBikes som en del af Internet of Things
En online eBike-oplevelse vil stadig være tæt knyttet til smartphonen, der er forbundet til internettet og kan udveksle data med eBiken via Bluetooth. I fremtiden vil folk imidlertid ikke kun være online med deres egen eBike, mens de cykler men vil også være i stand til at få adgang til deres eBike hvor som helst – hvad enten det er i garagen eller måske på togstationen, hvor den blev parkeret om morgenen. eBiken vil endda være en del af Internet of Things (IoT) i sig selv – ligesom køleskabe, vaskemaskiner og plæneklippere allerede er. Som et resultat bliver eBiken en del af morgendagens mobilitet, der kan udveksle data med andre trafikanter* og det omkringliggende miljø og dermed kommunikere med dem – for en mere komfortabel og sikker køreoplevelse.

Cykel-til X-kommunikation giver større potentiale for trafiksikkerhed
At gøre eBiken online med andre køretøjer og infrastruktur kan øge trafiksikkerheden markant især i byen. På denne måde kan eBikes etablere en forbindelse med biler eller lastbiler og advare chaufførerne i god tid. Det vil f.eks give mulighed for markant at reducere farerne for cyklister, der befinder sig i den blinde vinkel og dermed forhindre mange højresvingsulykker. Fleischer siger:
„Mens Car-to-X-kommunikationen udvikler sig langsomt, vil Bike-to-X- kommunikation nok forblive fremtidsmusik i mange år fremover. Men vi ser et stort potentiale her for at gøre eBiking endnu mere sikker.”

Bosch har know-how inden for fremtidens nøgleteknologier
Bosch eBike Systems råder over unik know-how til at designe online eBike- oplevelser. Som pioner har virksomheden med innovative produkter og løsninger markant fremrykket udviklingen af eBikes. Derudover bidrager Bosch eBike Systems som en del af Bosch-koncernen med viden om vigtige, fremtidige låseteknologier: AIoT, dvs. forbindelsen mellem kunstig intelligens (AI) og Internet of Things (IoT). På denne måde kan eBikeres ankomsttid beregnes dynamisk på baggrund af erfaringerne fra andre cyklister og ikke længere bare statisk i henhold til et kort.

Online eBikes omdefinerer mobilitet
Et perfekt samspil mellem hardware og software er en forudsætning for fascinerende nye køreoplevelser i en online cykelverden. Målet er at skabe problemfri forbindelser og at flette cykeloplevelsen endnu tættere sammen med den digitale oplevelse. „Vi er overbevist: Den fuldt intelligente online eBike omdefinerer morgendagens mobilitet – på de korte afstande i hverdagen såvel som på længere ture i fritiden,” siger Claus Fleischer. „Det intelligente system gør eBiken mere intelligent, komfortabel og sikker til det 21. århundredes mobilitet. Vi gør dermed vores vision om fremtidens eBike-mobilitet til virkelighed trin for trin.”

eFlow App
Intelligent, fremtidssikret og individuelt tilpasset: eBike Flow Appen Med det smarte system designer Bosch eBike Systems fremtidens eBike-mobilitet

  • Den nye eBike Flow-app er den centrale forbindelse til eBiken og udgør dermed nøglen til din Connected Biking-oplevelse.
  • Takket være løbende opdateringer kan nye funktioner overføres trådløst direkte til eBiken og dermed hele tiden forbedre eBike-oplevelsen
  • De digitale funktioner sikrer, at eBiking bliver endnu mere sikker, intelligent og individuel

En eBike, der udvikler sig over tid og konstant imponerer med nye funktioner? Hvad der for bare et par år siden lød som en fjern fremtidsvision, er nu blevet en realitet med eBike Flow-appen og det smarte system fra Bosch eBike Systems. eBike Flow-appen er den centrale forbindelse til eBiken, som fremover kan opdateres trådløst og udvides med nye funktioner og yderligere digitale tjenester. ”Med eBike Flow-appen og det intelligente system udvikler vi løbende eBike-oplevelsen og former fremtidens digitale eBike- mobilitet,” siger Claus Fleischer, direktør for Bosch eBike Systems.

Gør eBiken større
I fremtiden kan eBiken opdateres med et fingertryk ved hjælp af eBike Flow- appen. Opdateringerne downloades trådløst via internettet og overføres til eBiken via Bluetooth – nemt og bekvemt fra smartphonen. „Det bidrager med en klar merværdi for eBikere*. Du kan til enhver tid selv opdatere din eBike og dermed udstyre den med nye funktioner, som vi vil udvikle i fremtiden. Det betyder, at eBiken også kan opgraderes efter købet og forblive opdateret i hele dens levetid,” forklarer Fleischer.

Individuelt tilpasset køreoplevelse
Hvad enten du pendler til eller fra arbejde eller kører på et spor i weekenden: De eksisterende køretilstande kan indstilles individuelt med eBike Flow-appen, så eBikens køreegenskaber matcher din egen kørestil eller den valgte rute. Styrken på motorunderstøtningen, dynamikken, tophastigheden og det maksimale drejningsmoment kan således fleksibelt tilpasses personlige behov og krav. eBike Flow-appen er lige så skræddersyet med hensyn til design: Den kan designes af eBike-producenten i sit eget look – eBikere* forbliver altid forbundet med deres yndlingsmærke.

Optag aktiviteter
Glem hvad der skete i går, for du altid kan stole på eBike Flow-appen: Den registrerer automatisk, når eBike-turen starter. Det er meget enkelt, stig op på eBiken, træd i pedalerne og straks registreres dine aktiviteter automatisk. Smartphonen kan forblive i lommen hele tiden. De registrerede aktiviteter inkluderer alle relevante køre- og fitnessdata, der kan evalueres, eksporteres eller simpelthen deles med Apple Health efter turen.

Bevar det fulde overblik
eBike Flow-appen samler alle de vigtige oplysninger på din computerskærm – fra status på eBikens internetforbindelse til visning af næste serviceaftale og batteriets aktuelle opladningstilstand. Her kan man også se motorsystemets samlede kilometertal, og hvordan dette fordeles mellem de forskellige køretilstande.

„Funktionerne i eBike Flow-appen, som vi starter med på første niveau, udgør kun begyndelsen for os. Her vil der i fremtiden følge mange flere funktioner, som gør eBiken mere sikker, intelligent og individuelt tilpasset”, siger Fleischer. ”Yderligere optimeringer inden for den tekniske udvikling af eBike-komponenter kan forventes i de næste par år, men vi vil i stigende grad støde på fysiske begrænsninger her. Imidlertid vil digitalisering åbne for utallige nye muligheder for os i fremtiden. Connected Biking vil fremover få stadig større betydning”.

De første funktioner i eBike Flow-appen vil være tilgængelige for download til Android og iOS fra efteråret 2021 og blive understøttet på tysk, engelsk og fransk. Derefter vil der blive tilføjet flere sprog.

Link

CYKELPORTALEN