CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Banebrydende MTB ramme Banebrydende MTB ramme
Eurobike bød på masser af elektrificerede mountainbikes, men en skilte sig ud... Banebrydende MTB ramme

I vrimlen af ens udseende hovedsaglig elektriske skovtraktorer på dette års Eurobike, var der en enkelt som skilte sig ud. tilmed helt uden hjælpemotor og den traditionelle teleskop forgaffel.  Navnet er Structure Cycle Works SCW1.

Structure Cycle Works SCW1 mountainbiken løser problemet med ustabilitet under høj fart og maksimal belastning

Under bremsning eller gaffelkompression mindskes en klassisk cykels spor. Ved fuld kompression reduceres akselafstanden med op til 70 mm, og headsettets vinkel stejler omkring 6° til 9°. Disse tre faktorer kombineret kan gøre en slap og stabil cykel til en nervøs oplevelse: Normalt affjedrede cykler føles snoede og ustabile under hård opbremsning og fuld kompression.

Headsettet på en WTF-koblingsgaffel gør det modsatte af en normal gaffel. Det sænker headsettets vinkel med hele 7° fra 66°, der er stiværdigt ved nedbøjning, til knasende 73° ved fuld kompression, hvilket holder sporet ensartet. På den måde skubber den forakslen fremad, og holder akselafstanden ensartet og forbedrer din stabilitet.

 

Det betyder i praksis at cyklen opfører sig forudsigeligt og ultrastabiel jo mer du presser den til det yderste. Dette er ofte ensbetydend emed meget høj fart og maksimal kompresionen når det går over stok og sten. Så set ud fra et sikkerhedsmæssigt aspekt er det lidt af en win win.

 

Structure Cycle Works SCW1 vil kun blive udbudt som et løst rammekirt og forventes på det europæiske marked til august/september

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN