CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En af Eurobike Award 2012 vinderne var tyske AX Lightness som hidtil har været kendt for deres eksotiske letvægtskomponenter.  Nu har de udviklet og...

En af Eurobike Award 2012 vinderne var tyske AX Lightness som hidtil har været kendt for deres eksotiske letvægtskomponenter.  Nu har de udviklet og produceret deres helt egen monoque kulfiber racerramme Vial.

Rammen er blevet til på baggrund af problematikken omkring at selv fremragende enkelte dele pludselig kan give problemer, når de kombineres med andre dele fra forskellige producenter, hvorved det samlede resultat bliver utilfredstillnede.  Ved at udvikle og producere alle dele på en cykel på fabrikken i Creußen kan AX Lightness optimere alle kontaktflader og fittings så det samlede resultat bliver en cykel der fuldt ud opfylder firmaets politik mht til stivhed og letvægt.  Selvom den komplette cykel kun vejer 4900 Gram er den fuldt ud egnet til daglig brug.

En løs ramme vejer 745 gram hvilket gør den til den letteste ramme på markedet pt. og den  koster godt og vel kr. 37.000,- inkl. en 3T Rigidia forgaffel.
Vial er næppe en cykel vi kommer til at se meget til på de danske landeveje , men den er med til at vise hvad kompromisløs optimering og samspil mellem komponenter kan præstere.

Link

CYKELPORTALEN