CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Som de eneste danskere har det århusianske amatørcykelhold Team Connecting Århus fået lov til at køre årets prolog i Tour De France dagen før,...

Som de eneste danskere har det århusianske amatørcykelhold Team Connecting Århus fået lov til at køre årets prolog i Tour De France dagen før, verdens bedste ryttere kører distancen. Den 28. juni starter holdet den 850 kilometer lange cykeltur ned til prologen, og forud er gået en benhård træning med stort vægttab til følge hos flere deltagere.

”Vi er stolte over, at vi som det eneste danske amatørhold har fået lov at kickstarte prologen i Tour De France. Det er en fantastisk chance for at sætte Århus på Europakortet, og samtidig er det succeshistorien om 30 glade amatører, der gennem træningen er kommet i form som benhårde cykelryttere,” siger arrangøren, direktør Jens Egedal fra Rambøll i Århus.

Sammen med de øvrige deltagere, der tæller både ingeniører, arkitekter, advokater og psykologer, sætter han sig den 28. juni kl. 8 om morgenen i sadlen for at starte cykelturen ned til prologen i Rotterdam.

Hård træning og ømme lår

Som optakt til den krævende cykeltur har deltagerne siden februar trænet flere gange om ugen med den tidligere professionelle cykelløber Michael Skelde som træner. I alt har deltagerne kørt næsten 2.000 kilometer i løbet af foråret, og arrangøren lægger ikke skjul på, at træningen til tider har været hård.

”Folk har været ømme i alt lige fra fødder til lår og rygge, og det har heller ikke altid været lige sjovt at køre 160 kilometer i silende regnvejr. Men vi har fået et godt sammenhold, og samtidig har deltagernes kondi fået et enormt boost. Flere af deltagerne har tabt mere end ti kilo i løbet af træningen,” siger Jens Egedal.

Tabte sig 11 kilo under træningen
Den 45-årige advokat Johnny H. Madsen fra firmaet De La Cour Dania i Århus er en af de deltagere, der har tabt sig mest i løbet af træningen. Han har tabt sig 11 kilo og forventer at tabe yderligere 5 kilo under turen til Rotterdam.

”Jeg meldte mig til løbet, fordi jeg gerne ville tabe mig. Samtidig var udfordringen ved at cykle ned til Rotterdam så stor, at jeg var nødt til at tage imod den. Det er også et plus, at man møder en række nye mennesker, som man får lejlighed til at tale med op og ned ad bakkerne,” siger Johnny H. Madsen

Godt 40 virksomheder har sponseret Team Connecting Århus, og sponsorindtægterne går til Børnehjertefonden, som samler penge ind til hjertesyge børn og deres familier. På vejen mod Rotterdam får holdet følgeskab af fire biler med bagage, forplejning og reservedele. Læs om rytterne og følg nyheder fra turen på www.connectingaarhus.dk.

LØBSTART 28. JUNI KL. 8.00

Startskuddet for cykelholdets tur til Rotterdam lyder mandag den 28. juni kl. 8.00 på parkeringspladsen uden for Rambøll på Oluf Palmes Alle 22 i Århus N. Pressen er velkommen til startskuddet.

Link

CYKELPORTALEN