CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: Home Is Elsewhere Anmeldelse: Home Is Elsewhere
En anderledes cykelfortælling om en usædvanlig mand der har cyklet jorden rundt stort set uafbrudt siden 1962. Anmeldelse: Home Is Elsewhere

Homeiselsewhere02

Der er rigtig mange som har cyklet både langt og længe gennem de fleste lande på vores vidunderlige og mangfoldige klode. Men nogle skiller sig markant ud fra mængden, IKKE pga. statussymboler, magt og penge, men derimod mennesker der helt og holdent og uden skelen til hvad omverdenen syntes og mener, kaster sig ud i netop deres livsprojekt.

Homeiselsewhere10

Heinz Stücke er en af den slags sjældne personligheder. I 1962 forlod hans sit trygge barndomshjem og drog afsted på cykel i en alder af 20 år og har indtil 2010 stort set cyklet uafbrudt. Det er blevet til mere end 648.000 km gennem 196 lande . Han har taget mere end 100.000 billeder og slidt 21 pas adskellige dæk og tre cykler.

Homeiselsewhere08

I en alder af 75 år er Heinz Stücke tilbage hvor det hele startede, i den lille tyske by Hövelhof og kan gøre status over et helt usædvanligt og rigt cykelliv. Det er der kommet en meget anderledes cykelbog ud af, fortalt af den hollandske rejseskribent Eric van den Berg som er dykket ned i hans kæmpe samling af dagbøger, billeder og postkort for at finde ud af hvad der har drevet den lidt exentriske solocyklist ud i et ene cykeleventyr efter det andet.

Homeiselsewhere09

Motivationen til at tage afsted var et job som mildest talt kedede ham og udsigten til at leve og stifte familie som folk flest, virkede på ham meget fjernt. Det ukendte rundt om næste hjørne motiverer mig mere end den sikre slagne vej…

Homeiselsewhere03

Heinz Stücke har oplevet lidt af hvert, som at blive ramt af en bil i Chile. Angrebet af bier i Mozambique, fængslet i Cameeron og mistet sin cykel i Sibirien.

Homeiselsewhere06

Jeg har altid holdt mig i behørig afstand for turisthoberne. Kik på kortet og planlæg i forvejen. Rundt om Ayers Rock var det dog lige vel eventyrligt, da vejen var så sandet at jeg måtte trække det meste af vejen.  De højeste temperaturer oplevede jeg i Mauritanien med 53 grader. De første 40 år cyklede jeg på en robust stålcykel. Den vejede 25 kg man var meget pålidelig. Da han ville på opdagelse de mere øde steder hvor man kun kunne komme med fly købte han en Bike Friday foldecykel. Det var også på det tidspunkt hvor flyselskaberne begyndte at opkræve ekstra gebyr på cykler.

Homeiselsewhere07

Jeg har aldrig søgt om Visa på mine rejser. Når jeg først var kommet ind i landet som f.eks Vietnam og Cambodia spurgte ingen mere. Nogle af de lande han besøgte var ikke egnet til cykling, så han lod cyklen stå og vandrede istedet.

Alt bliver efterhånden rutine. Mine dage startede med en blanding af pulvermælk, sukker og neskaffe. Dagsetaperne var mellem 100 og 120 km. Min personlige rekord var  300 kilometer på 12 timer, krydsende gennem den Syriske ørken i medvind.

Homeiselsewhere11

Han har altid valgt at cykle alene. På den måde kan du gøre lige hvad du vil, når du vil.  Naturligvis kan det af og til være lidt enseomt, men det er nu engang den måde jag har valgt at rejse på.

Home Is Elsewher en en medrivende bog med mange sjove fortællinger og anekdoter. Den er suppleret med avisudklip og direkte citater fra Heinz Stückes mere end 18.000 siders dagbogsberetninger. Hertil kommer en mængde flotte billeder.

Homeiselsewhere04

Link

 

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN