CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: Great British Gravel Rides Anmeldelse: Great British Gravel Rides
Sjældent set og uhyre gennemarbejdet turguide til offroad cykelruter i England. Anmeldelse: Great British Gravel Rides

Der findes mange turguide bøger til cykelture rundt omkring på vores vidunderlige klode, men ofte er de en slags venstrehåndsarbejde hvor skribenten sjældent selv har gennemkørt stederne.

Great British Gravel Rides er anderledes, da alle skribenterne selv har kørt ruterne der er vel dokumenteret både med billeder og kort materiale samt GPS tracks der kan downloades

En uhyre gennemarbejdet guide til offroad cykelruter i England

 

Bogens hovedforfatter Markus Stitz har allieret sig med en række kvindelige og mandlige eventyrcyklister, der sammen har sammensat 26 vidt varierende gravel/bikepacking ruter i hele England. Sværhedsgraden er meget varierende fra 20 km dagsture til flerdages ture på op til 600 km. Ikke kun ruterne er meget varieret. Det er også dejligt forfriskende med  de enkelte forfattere forskelligartede tilgang til deres ruter.

Hver rute har en detaljeret beskrivelse, detaljer om offentlig transport og attraktioner at udforske, ikke mindst cafe- og pub anbefalinger ;0) plus en liste over lokale cyklerbutikker og cykeludlejningsudbydere. De suppleres af fine detaljerede topografiske kort, højdeprofiler og billedmateriale med rigtige cyklister ude på sporene. Noget der i den grad inspirerer til selv at tage afsted.  Endvidere er der link til GPS tracks der kan downloades på samtlige ruter.

Bogen er indelt i fire områder, det sydlige England, Wales, det nordlige England og Scotland. De 25 ruter afsluttes med Markus egen tur på Deer Island.

Markus added: “I tried to produce this book in as sustainable way as possible. Most of the trips to research this book were done by train or bus.

“Due to time constraints, I couldn’t research everything by public transport and bike, but I made sure that most of the routes in this book are accessible for people who choose not to own a car.”

Great British Gravel Rides får vores varmeste anbefaling.  Har du mod på at udforske England “Off the Beaten Track”, er det svært at finde nogen bedre guide der i den grad inspirerer og som har ture du umiddelbart vil kunne downloade til din GPS og cykle efter. Den er uhyre grundig både i sine beskrivelser, kortmateriale og billeder. Alt i alt er dette en skøn guidebog med masser af detaljer, nyttige oplysninger, beskrivelser, personlighed og flotte billeder og som denne anmelder vil prøve at cykle efter på en kommende Englandstur.

Markus Stitz: Great British Gravel Rides Cycling the wild trails of England, Scotland & Wales  ISBN 9781839811265 

Om forfatteren
Tyskfødte Markus Stitz er oprindelig uddannet indenfor design, men er primært kendt for sine cykelfilm, billeder og forfatterskab til flere bøger ikke mindst om hans 34.000 km lange cykeltur jorden rundt  på en cykel med kun et gear. Han er grundlægger af Bikepacking Scotland  og har været med til at udvikle og designe gravel cykelruter. Herudover er han ekstrem langdistance cyklist og har bl.a deltaget i Silk Road Mountain Race og Atlas Mountain Race.

Link

 

CYKELPORTALEN