CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: Gravel Cycling Anmeldelse: Gravel Cycling
Gravelbike og Bikepacking er den nye trend indenfor turcykling. Vi har anmeldt den seneste bog af slagsen der er en fin guide ud i... Anmeldelse: Gravel Cycling

 

Gravel er det nye hotte, også i Danmark hvor de første gravel cykelløb allerede har set dagens lys. Men skal du opleve den ægte vare, er der ingen cykelvej udenom. Så er det i det store udland at det helt store sker.

GravelCycling er en ny bog som kommer vidt omkring begrebet Gravel og Bikepacking. Der findes efterhånden rigtig mange Gravelbike cykelløb som i modsætning til almindelige cykelløb er uden support. I de fleste tilfælde får du udleveret et GPS track og må herefter klare dig selv. Disse løb er ofte af en dags varighed, ihvertfald i lille Danmark.  I store udland er der flere større løb som strækker sig over flere dage hvor Bikepacking, eller letvægtsbagage  kommer ind i billedet.

Forfatteren bag GravelCycling Nick Legan har mange års erfaring som Gravelbiker og Bikepacker. Da han er amerikaner er der naturligvis stor fokus på netop diciplinen her. Men også nogle større europæiske løb har fundet vej i bogen. Disse afsnit er ikke detajlerede beskrivelser men en oversigt, der først og fremmest tjener som god inspiration, ikke mindst for dem som har mod og lyst til at tage afsted helt på egen hånd. De rigtige cyklister :o)

Der er flere afsnit om cykeltyper, gearing og udstyr til Bikepacking. Disse er helt specifikke for Gravel. Nodet som er svært at finde lignende i andre bøger. Der er nogle fantastisk flotte billeder og omtaler af helt unikke cykler og taske udstyr til Bikepacking som du garanteret ikke ser andre steder.

 

GravelCycling er en udmærket bog. Desværre set med Europæiske øjne med lidt for megen vægt på det amerikanske kontinent. Afsnittet om gravel cykler og Bikepacking er svær at finde så udførlig beskrevet andre steder. Afsnittene om løb er lidt overfladiske og tjener primært som inspiration. Det hele er suppleret af en mængde gode billeder, pakkelister og illustrationer. Gravel Cycling udgives på forlaget VeloPress, og kan bl.a købes hos forlaget direkte eller på Amazon.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN