CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse af BikeCityGuide Anmeldelse af BikeCityGuide
Smartphonen er en vidunderlig opfindelse og med østrigske BikeCityGuide installeret og Finn holderen på styret har du helt nye muligheder for guidede cykelture i... Anmeldelse af BikeCityGuide

BikeCityGuide02

Ingen tvivl om at crowdfunding er fremtiden for små foretagender som ønsker at rejse penge til deres projekter.  Sådan er det også med folkene bag det østrigske projekt BikeCityGuide som i 2013 fil stablet 130.000 euro på benene gennem Green Rocket.

BikeCityGuide04

BikeCityGuide består af to produkter. En lille gratis app som kan downloades til Iphone og Android telefoner, samt Finn universal smartphone holderen . App er gratis at hente hvorefter man betaler for de byer men ønsker guides på. For nuværende understøtter den 17 lande ,heriblandt også Danmark.  For Danmark er der guides for Bornholm og København, men flere er på vej.

En guide til København koster 4,49 Euro og det syntes som en fair pris for 7 forskellige guidede ture i kongernes København. Ud over de guidede ture fungerer app også som cykelcomputer og almindelig sted til sted navigation.  BikeCityGuide er meget nem at bruge. Først finder man det land man ønsker og herefter de byer som der understøttes for det pågældende land.  Herefter betaler men for byen og kortmaterialet kan downloades.

BikeCityGuide03

For Københavns vedkommende er der 7 ture med længder fra 13 til 65 km.  Turene er meget varierede og spænder fra de mest gængse seværdighede i centrum af byen til en længere tur ud over Amager.  Navigationen er som vi kender det fra andre typer navigation med pileafvisning og lyd.  Desuden kan der suppleres  med billeder og talesekvenser undervejs for de mest populære destinationer og seværdigheder.  Der er desuden en mængde  baggrundsinformation om byen.  App er oplagt til rejsebrug,  hvis man pludselig får lyst til en cykeltur , og i takt med at antallet af lande og byer udvikles er der et stort potentiale i denne fikse app.

Finn01

Finn
Dette er en lille silikone strap som passer til langt de fleste smartphones. Den er ikke den første universalholder vi er støt på , men afgjort den mest simple og smarteste. Til prisen på 12 Euro følger endvidere en værdikupon code med så man frit kan downloade en byguide.

Finn03

Finn er en godt 20 cm lang og meget fleksibel silikonerem som vikles rundt om styret. I hver ende er den tredelt så man kan få remmen uden om hjørnerne på telefonen. Det betyder i praksis at telefonen sidder sikkert fast, også når du cykler på ujævnt underlagt.  For dem som af og til gerne let og bekvemt vil kunne montere deres smartphone på styret er den oplagt.  Selvom den tredelte rem ser noget tynd ud har den under testen fungeret upåklageligt og holdt. Desuden genfinder den altid sin oprindelig facon efter brug .

Finn04

Link

CYKELPORTALEN