CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Let hjulsæt for letvægtsrytteren

Aero hjul eller højflanke hjul er blevet meget udbredte. Vi har kikket et populært sæt efter i sømmene. American Classic er en stor amerikansk cykel komponent udbyder. Foruden hjulsæt  producerer de også saddelpinde, styfittings og krankbokse.

CR 420 fremstår i sort med store hvide decals. Nydeligt uden at virke prangende. Hjulene er bygget på AC egne nav med lukkede industrilejer. En smart detalje som man ikke ser så meget mere, er fedt injektionsnipler for let vedligeholdelse.
Forhjulet er med 18 radial opspændte eger i rustfri stål. Baghulet er med 24 eger og med enkelt kryds. Et hjulsæt vejer 1400 g så de hører til i den lette ende.

Afprøvning.
Montering af dæk og slange volder ingen problemer ud over at slangerne skal være med lang ventil. På tidligere fælge fra AC, var bremsefladen også eloxceret. Det er ændret nu så der er en fri bremseflade.  Det første man bemærker er accelerationen. Den er kanon på disse hjul. Men samtidig flexer de også en del, faktisk så meget at de støder på bremserne ved kraftige antrit.  Hvis du vejer meget mere end 70 kg vil jeg ikke anbefale disse hjul.  Med en flangeprofil på 35 mm kan kraftig vind godt mærkes i hjulene. Det er mest udtalt i sidevind og den skal være temmelig kraftig før det er generende.

Konklusion.
CR420 er et let hjulsæt som sætter gang i accelerationen.  Den lette vægt er opnået på bekostning af stivheden, hvorfor disse hjul først og fremmest er til konkurrence brug frem for motion og træning. Tunge ryttere bør nok kikke andre steder hen.

Pris. 3595,-

https://www.amclassic.com/

CYKELPORTALEN