CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Alternativt bæltedrev der kan adskilles Alternativt bæltedrev der kan adskilles
Split Belt er et nyt produkt hvor bæltet kan skilles ad. Det giver nye perspektiver for montage på helt almindelige cykeltyper. Alternativt bæltedrev der kan adskilles

Bæltedrevet har mange fordele både med hensyn til slidstyrke og lav vedligeholdelse. Det har efterhånden fået en meget stor udbredelse på dyrere mountainbikes, turcykler og dagligdagscykler med indvendige gearsystemer i nav eller krank. Den største producent, Gates Carbon Drive rapporterer således om mere end 500 OEM kunder på verdensplan der idag benytter deres system.

Da bæltedrevet er et lukket system, hvor bæltet ikke kan adskilles har det nogle særlige krav til både navsystem, opspænding, samt en åbning i stellet, når det skal monteres eller udskiftes.

 

VeerCycles er et alternativt system hvor bæltet kan tilpasses i alle længder fuldstændig som en almindlig kæde. Sammenføjningen sker med en række små låsbare paler. I forhold til det lukkede system er slidstyrken knap så stor, men stadig mere end det dobbelte af en kæde.  Til gengæld kan systemet sættes på alle eksisterende cykler hvorved udbredelsen kan øges væsentligt, da det er let at konvertere.

Indtil videre findes systemet til fixie cykler, men også cykler med indvendige nav fra Shimano, Rohloff og Sturmey Archer kan bruges.

 

Manden bag Split Belt amerikaneren Sean Hacking kom på systemet ved at nærlæse eksisterende patenter og lave en række prototyper.  Et umiddelbart spændende system med muligheder. Vi vil prøve at konvertere en cykel i nær fremtid og langtidsteste det.

Link

 

CYKELPORTALEN