CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Alt var bedre i gamle dage – både cykler og cykelløb Alt var bedre i gamle dage – både cykler og cykelløb
Vintage Bike Masters hylder sidst halvfemserne... Alt var bedre i gamle dage – både cykler og cykelløb

En evig gyldig kliché er at alt var bedre i gamle dage. Typisk en bemærkning der kommer fra godtfolk som er blevet SOS (slower, older but smarter)

Vintage Bike Masters i Schweiz til september

Så i vores oversigt ( se den her) over nationale og internationale cykelmesser og events, vi løbende opdaterer, kan nu tilføjes en ny/ gammel “Vintage Bike Masters”

Ifølge Vintage Bike Masters  Alex Beeler er Klosters blevet valgt, fordi det var en af ​​de første byer i Europa, der accepterede cykler på stier og desuden var vært for det ikoniske 1993 MTB European Championships. Mange af de oprindelige stier fra 1990’erne er stadig uberørte. Beeler har selv gjort sig bemærket som manden bag Bergkönig Vintage Cycling Festival og Road Bike Summit i  Gstaad.

For at kunne stille op i henholdvis downhill og cross country, må cyklen ikke være nyere end 1998. Alle cykler skal derfor være bygget inden 31. december 1998 og bruge den teknologi (komponenter), der var til rådighed på det tidspunkt.
I tvivlstilfælde er det deltagerens ansvar at bevise, at hans cykel (eller en komponent) er i overensstemmelse med kategorien – for eksempel med et originalt katalog eller lignende. I modsat fald træffer de officielle dommere bindende afgørelser baseret på deres personlige knowhow.
Et højdepunkt ved Vintage Bike Masters er  genoplivningen af ​​Swiss Bike Masters. De gamle cykler skal klatre op til 5.000 højdemeter over en afstand på op til 120 kilometer.

Link

CYKELPORTALEN