CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Affjedring i frempinden Affjedring i frempinden
Redshift er en frempind der giver en smule vandring og herved effektivt eliminerer vibrationer. Affjedring i frempinden

I takt med Gravelbikens udbredelse og landevejscykler med stadig bredere dæk, der tilgodeser en tur væk fra asfalten, er affjedring på landevejs raceren igen blevet aktuelt. Cannondale viste vejen med deres Slate og Lefty forgaflen. En anden interessandt kompetant er Lauf Fork med deres bladfjeder lignende kulfiber gaffel helt uden bevægelige dele.  Senest er Specialized på banen med deres nye Diverge med Aktiv Future Shock indbygget i styrfittingen.  En model vi tester i løbet af foråret.

Frempinde med affjedring er langtfra nyt, men har fået fornyet aktualitet ikke mindst for de mange som gerne vil gøre det en smule mere behageligt at trille offroad på raceren eller crosscyklen, uden at skulle ud og købe en helt ny cykel.

Redshift ShockStop Suspension Stem er et godt bud på en frempind med indbyggede vandring. Den fås i et utal af forskellige længder og med forskellig vinkling.  Princippet er ret enkelt, med nogle små elastomer som giver mellem 10 og 20 mm vandring afhængig af om den bruges med lige styr eller landevejsstyr.  Frempinden er i 6061 aluminium og ligger vægtmæssigt omkring de 280 gram. Den duer til ryttere op til 135 kg. Den leveres med fem forskellige elastomer, så man selv kan eksperimentere både mht. til vægt og personlige preferencer.

Prisen virker ikke afskrækkende omkring de kr.  900,-  Du kan se frem til en test af denne spændende frempind i starten af det nye år.

Link

CYKELPORTALEN