CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bedre sent end aldrig Bedre sent end aldrig
Shimano er kommet i modvind og udsender frivillig tilbagekaldelse og inspektion af DuraAce og Ultegra kranksæt produceret mellem 2016 og 2019. Bedre sent end aldrig

Shimano har langt om længe erkendt at der nok er et muligt problem med deres Hollowtech kranksæt produceret i serierne Dura Ace og Ultegra i tidsrummet mellem 2016 og 2019 og har udsendt en frivillig tilbagekaldelse for inspektion og evt. ombytning.

Dette er åbenbart ikke nok og Shimano kan nu se frem til et muligt restligt efterspil. Ifølge det engelsksprogede road.cc er der et sagsanlæg på vej mod Shimano i USA, hvor anklageskriftet udleder at Shimano har haft kendskab til problemet i årevis uden at gøre noget aktivt ved det.

Hvor stort problemet reelt set er eller om der er tale om en af de mange shitstorme vi hele tiden er vidner til,  er svært at afgøre.  I skrivende stund beretter flere medier nu også at to store cykelbrands vil blive involveret i sagsanlægget.

Shimano siger selv at det primært er kranksæt solgt på det amarikanske marked, men derfor kan sådanne jo sagtens have sneget sig ud til resten af verden.

Du finder Shimanos egen udledning og deres  vejledning om hvordan du skal forholde dig hvis du har mistanke om at have netop et af disse kranksæt på:

https://bike.shimano.com/en-US/information/customer-services/corrective-actions/11-speed-hollowtech-ii-crankset-recall-notice.html

 

 

CYKELPORTALEN