CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

11 speed landevejs alternativ 11 speed landevejs alternativ
microShift nyeste 11 speed Centos er et godt alternativ til de store kendte landevejsbrands. 11 speed landevejs alternativ

Alle kender Shimano, SRAM og Campagnolo, da deres udstyr sidder på størsteparten af de cykler som langes over desken hos cykelforhandleren. Specielt deres topudstyr sætter standarden, men en standard som ikke altid følger med når man bevæger sig længere ned i modelrækkerne fra de selvsamme brands.

microShift blev stiftet i 1999, og er en stor OEM leverandør med fabrikker på mainland China samt Taiwan. Foruden leverandør til andre, sælger de deres produkter under eget navn microShift.

Trods udmærkede produkter, en god kvalitet, og ikke mindst kompabilitet på tværs af andre brands, har de altid ligget i skyggen af de store spillere. Dette vil man nu for alvor gøre noget ved, som leverandør til flere større cykelteams. Vi har set det før, hvis profferne (slutforbrugernes idoler) kører med produktet, er alle veje ofte åbne, ihvertfald i teorien.  Et godt eksempel er Cervelo. Ingen havde nogensinde hørt om deres cykler før en vis Ørn fra Herning som siden viste sig at have stækkede vinger kastede glans over branded.

Sammenlignet med en Shimano 105 5800 gruppe er microShift Centos kun 7 gram tungere med 1.102 gram (minus kranksæt) , da microShift ikke er leveringsdygtig i dem.  Kassetten er 11-32 med følgende udveksling. 11/12/13/14/15/17/19/21/24/28/32  . Alternativ kan vælges mindre udvekslinger som 11/25 0g 11/28. Gearskiftet er en kombination af to greb som minder en del om det man finder på Campagnolo.

Vi vender tilbage med en test af gruppen i løbet af kort tid.  microShift er i Danmark repræsenteret gennem to danske grossister, HF Christiansen og Storm Denmark

Link 

 

CYKELPORTALEN