CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

11 nationale cykelruter får egen hjemmeside 11 nationale cykelruter får egen hjemmeside
Dansk Cykelturisme skal udvikle og drive ny hjemmeside om danske cykelruter der lanceres næste år... 11 nationale cykelruter får egen hjemmeside

Det er foreningen Dansk Cykelturisme, der har fået til opgave at udvikle og drive den nye hjemmeside, der er planlagt til at stå klar i begyndelsen af det nye år.

Dansk cykelrutenet får ny hjemmeside i 2023

I 1990’erne blev Danmark det første land i verden til at få et sammenhængende net af nationale cykelruter. Siden er stort set hele Europa fulgt med og har udviklet tilsvarende nationale cykelruter. Det danske rutenet har tilmed været forbillede for det europæiske rutenet, EuroVelo, der i dag forbinder Europa i et netværk af cykelruter fra nord til syd og fra øst til vest.

I ”Cyklens år 2022” har Vejdirektoratet rettet et særligt fokus på de 11 nationale cykelruter.

Transportminister Trine Bramsen siger:
”Vi skal gøre det så nemt som muligt at tage cyklen. Både til hverdag og til oplevelser i hele landet. De nationale cykelruter forbinder Danmark på kryds og tværs. De viser det bedste frem, som cykeldanmark har at byde på. Og med den nye hjemmeside bliver det meget lettere at planlægge cykelturen på en af de smukke cykelruter i Danmark.”

En del af midlerne skal blandt andet gå til at løfte den digitale formidling af de nationale cykelruter. Det er foreningen Dansk Cykelturisme, der har fået til opgave at udvikle og drive den nye hjemmeside.

Direktør Jesper Pørksen, Dansk Cykelturisme, siger:
”Det er rigtig gode nyheder for den stigende gruppe af cyklister, som gerne vil opleve Danmark fra en cykelsadel. Vi har nu mulighed for at lave en hjemmeside, der samler al relevant information om de 11 nationale ruter – og som samtidigt skal inspirere endnu flere til at komme afsted. Det fortjener både ruter og brugere.”

Inden næste cykelsæson for alvor begynder til foråret, vil cyklister derfor kunne finde de nationale cykelruter samlet i ét univers. Her vil der være adgang til rutebeskrivelser, download af GPS-spor, gode råd til cykelturen og meget mere.

Hjemmesiden forventes at være færdig i begyndelsen af det nye år, og det er planen, at den senere skal udbygges med øvrige ruter og turforslag.

Afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, Vejdirektoratet, siger:
”Danmark har et stort potentiale som international cykeldestination, men god infrastruktur gør det ikke alene. Det er derfor vigtigt, at vi får fortalt om alle de skønne cykeloplevelser, vi har i landet. Det kan den nye digitale formidling af de nationale cykelruter være med til at løfte.”

De nationale cykelruter er Vestkystruten fra Rudbøl til Skagen (560 km), Hanstholm-København (420 km), Hærvejsruten mellem Padborg og Frederikshavn (450 km), Søndervig-København (310 km), Østkystruten fra Sønderborg til Hulsig (650 km), Esbjerg-København (330 km), Sjællands Odde-Rødbyhavn (240 km), Østersøruten, der er inddelt i 14 små etaper (820 km), Helsingør-Gedser (290 km), Bornholm rundt (105 km), Limfjordsruten, der går rundt om Limfjorden (610 km)

Link

CYKELPORTALEN