CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelmærket New Ultimate lyder umiddelbart meget internationalt, men ide og udvikling foregår rent faktisk i det nordsjællandske, nærmere bestemt hos cykelgrossisten JTI Import, som...


Cykelmærket New Ultimate lyder umiddelbart meget internationalt, men ide og udvikling foregår rent faktisk i det nordsjællandske, nærmere bestemt hos cykelgrossisten JTI Import, som foruden deres eget mærke bl.a også har kendte mærker som Kuota , Nokon og American Classic i deres stald.

Ide og ophavsmand Jesper Thomsen startede firmaet i 1999, primært pga. en brændende interesse for letvægtsprodukter til cykelfolket, som på daværende tidspunkt var næsten ukendt, eller meget lidt udbredt på det danske marked.  Efter et par år med skiftende agenturer fik han blod på tanden og begyndte i det små, at sysle med egne komponenter i aluminium.

I 2001 så det første New Ultimate produkt dagens lys i form af , på daværende tidspunkt, verdens letteste saddelpind, en 250 mm minimalist og 27,2 mm sag på kun 93 gram.  Siden kom der flere længder og diametre til, samt styr og frempinde.  I starten fik Jesper CNC fræst delene hos den lokale smed.

10 år efter er New Ultimate et veletableret navn indenfor letvægts cykeldele. Specielt udlandet har taget det danske mærke til sig, og blandt flere cykelvægtstunere har det nærmest en kultagtig status.  Materialet er stadig aluminium, men det er blevet suppleret af kulfiber.  Produktprogrammet er udvidet med hjul, bremser og styr.
New Ultimate White Disc hjulsættet sætter ny standard mht til lavest mulig vægt for mountainbikehjul.
Design og udvikling ligger stadig i Danmark mens produktionen forlængst er flyttet til fjernøsten som borger for ensartethed og høj kvalitet.  For at sikre optimal funktion samles produkterne i Danmark inden de sendes ud til kunderne fortæller Lars Errebo, der er ansvarlig for markedsføringen.

New Ultimate er repræsenteret i mere end 10 lande  som ud over Europa også tæller USA, Thailand og Sydamerika.  Nyeste skib i søen er to mountainbike rammer, WARP Alloy og WARP Carbon.


WARP Alloy er en håndbygget ramme på kun 1335 gram. Lavet i en helt speciel superstærk legering kaldet 7046. 7046 udmærker sig ved at være 16% stærkere og 12% lettere end den meget udbredte  7005 aluminium.  Rørene er hydroformede, en proces som giver helt nye muligheder for optimering af rør med specielle egenskaber.   I saddelrøret er der dog brugt 7005 for at få en bedre komfort på cyklen. Features som Hydroformed underrør, 1.5 kronrør, slimflex seatstays, postmount og pressfit BB30 gør dette til en af de mest avancerede rammer på markedet.  Den fås som løs ramme incl. styrfittings og NewUltimate Seatclamp til vejl. kr. 3999,- eller som komplet cykel med SRAM X9/ROCK SHOX REBA SL til 13.999,-.  Den komplette cykel er bygget med super lette komponenter fra NewUltimate, og vejer omkring 9,5 kg (lettere end de fleste carbon cykler).

WARP Carbon er en ramme for sig selv i elegant design. Håndlavet Tube2Tube i Super High Modulus carbon gør dette til en super let og stiv ramme til en fornuftig pris. Fra kun 1095 gram og med features som indvendig kabelføring for gear, 1.5 kronrør, flex comfort sadelrør, postmount og pressfit BB30. Leveres i 2 elegante lakeringer i henholdsvis sort eller hvid. Vejl. udsalgspris kr. 8.999,- og kan også fås som komplet cykel på kun 9,1 kg.  Begge rammer bliver leveret med styrfittings, der er forberedt for både 1 1/8 og 1.5 forgaffel samt NewUltimates ultralette (små 7 gram) sadelklamper.

New Ultimate sponserer flere kendte cykelpersonligheder, heriblandt MTB rytteren Klaus Nielsen og senest cykelholdet Chistina Watches med Michael Rasmussen i spidsen.

Link

CYKELPORTALEN