CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den tidligere danske mester i liggecykling, Hasse Højland er i disse dage i gang med sin livs drøm, som eneste skandinav i feltet på...

Den tidligere danske mester i liggecykling, Hasse Højland er i disse dage i gang med sin livs drøm, som eneste skandinav i feltet på den på 5000 km lang cykeltur tværs over Guds Eget Land.

Den 28 juli gik starten fra Portland Oregon og gik vestover mod målet i  Washington hvor Hasse skulle ankomme den 23 august.

Inden løbet udtalte Hasse  ” Det bliver på mange måder en unik begivenhed. Bare at se de mange fuldkåbecykler race af sted i samlet flok bliver et imponerende syn. Jeg glæder mig, men er naturligvis også spændt på, hvordan min krop vil reagere på strabadserne. Det er en rigtig lang rute, som jo svarer til at man cykler fra København til Rom og retur – og så lige til Wien, forklarer Hasse Højland.”

Han er tidligere dansk mester i liggecykling tre gange og har været gal med cykler hele sit liv. Men modsat de opretsiddende cykelkolleger har liggecykling endnu ikke udbredt sig i større sammenhæng. Det valgte en flok entusiastiske velonauter (som de kalder sig) at ændre på efter initiativ fra tyskeren Josef Janning. De etablerede et koncept og nåede i mål med organiseringen af Roll over America.

Du kan følge Hasse Højland direkte med liveopdateringer på hans twitter profil

“Jeg blev først sent opmærksom på muligheden, men jeg har gennem den seneste tid været i fuld gang med træning og forberedelserne til løbet. Både fysisk, mentalt og økonomisk, siger Hasse Højland”

Han henter blandt andet inspiration og vejledning hos trænings- og ernæringseksperten Chris MacDonald, der selv har taget turen tværs over USA på cykel – ganske vist siddende – i Race Across America. Her kører man om kap – ROAM er dog en cykeltur og ikke et væddeløb. Men hvilken cykeltur.

“Vi cykler hurtigere og mere komfortabelt med samme energi på flad vej i forhold til almindelige cykler, fordi vi stort set ingen vindmodstand har. Ned ad bakke ruller det…derfor titlen Roll over America. Men det er til gengæld hårdere og tungere op ad bakke, da man ikke kan stå op i pedalerne. Det er der taget højde for i planlægningen af ruten, for der er jo lidt bakket i Rocky Mountains” siger Hasse Højland.

Link

CYKELPORTALEN